Városgondozás vs. havazás: reggel 8 óra óta tart a csata

2018.01.21

A havazás megyénkben is fehérre festette a tájat, Eger útjain a kora reggeli órákban kezdte meg a Városgondozás a takarítást, síkosságmentesítést. 

A sípályák teljes gőzzel üzemelnek, Kékestetőn 15 centi a hó, örömteli hír ez a téli sportok kedvelőinek. Egyáltalán nem örömteli viszont, hogy a rendőröknek és a tűzoltóknak is bőven akadt munkája a hét utolsó napján is: először Atkár, majd Hort közelében történt személyi sérüléssel járó baleset az M3-ason, aztán Egerszalók is felkerült a baleseti helyszínek listájára.

A havazás a Városgondozásnak is adott feladatot, a társaság a kora reggeli órákban két géppel megkezdte az alásózást városunk útjain. Reggel 8 órától folyamatosan végezték a síkosságmentesítést hat autóval. Kézi takarítást is végeznek: a belvárosban öten, az Északi lakótelepen pedig hatan lapátoltak rendületlenül.

A cég egyébként a téli útfenntartási időszakban telefonos hóügyeleti szolgálatot működtet: a 36/200-056, valamint a 30/884-8365 telefonszámokon folyamatosan lehet jelezni az észrevételeket a hóhelyzettel kapcsolatosan.

Katasztrófavédelem: minden oké

Sehol nem kellett forgalomkorlátozást elrendelni az időjárás miatt, a gyorsforgalmi utak jól járhatóak és nincs elzárt település sem az országban – közölte a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága. A tájékoztatás szerint a mellékutak Heves émegyében letaposott hóval borítottak, hóbordásak. Az Útinform beszámolója szerint a gyorsforgalmi utak Gyöngyös térségében latyakosak még kissé az intenzív havazás miatt.

A tűzoltókat elsősorban közúti balesetekhez, főként árokba csúszott autókhoz riasztották a szokottnál gyakrabban, de súlyos közlekedési nehézségeket egyelőre nem okozott a téli időjárás.

az eredeti hír itt elérhető