A kilencven éves nyugdíjas kollégát, Zoli bácsit köszöntötték a tűzoltók

2018.01.22

Kilencvenedik születésnapja alkalmából Viczián Zoltán nyugállományú ezredes urat köszöntötték a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon hétfőn reggel.

Az állománygyűlésen felsorakoztak az igazgatóság munkatársai, Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője nevükben is köszöntötte a mindig lelkes és vidám Zoli bácsit, továbbra is ugyanilyen aktivitást és jó egészséget kívánt a nyugdíjas kollégának.

Viczián Zoltán ny. ezredes úr 1928.01.13-án született. 1954-ben a salgótarjáni légoltalomnál kezdte hivatásos pályafutását. Később a pétervásárai légoltalomnál tartalékos kiképzőközpontot vezetett, majd 1969-ig a hatvani műszaki alakulatnál szolgált. A Heves Megyei Polgári Védelmi Parancsnokságtól vonult nyugdíjállományba járási törzsparancsnokként 1984. december 01-jén. Több évtizeden keresztül végzett kiemelkedő szakmai tevékenységét számtalan alkalommal elismerték – olvasható a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.

Viczián Zoltán ny. ezredes úr Heves megyében a társadalmi és a kulturális élet kulcsszereplője volt. A serdülő, az ifjúsági és az utánpótlás focicsapat Heves megyei elnökeként tevékenykedett. A Heves megyei futballutánpótlás vezetőjeként fiatalok százait segítette céljaik elérésében.

Kiemelkedő társadalmi cselekedeteit példázza az is, hogy a Vöröskereszt több alkalommal emlékéremmel köszönte meg tevékenységét.

Legutóbb 2014-ben az antirasszizmus területén végzett kiemelkedő tevékenységéért részesült elismerésben. Nyugdíjba vonulása óta is nagyon aktívan tevékenykedik, volt munkahelyének jogutód szervezetével mai napig ápolja a kapcsolatot.

az eredeti hír itt elérhető