Hozd meg a legjobb döntést: légy te is eszterházys!

2018.01.23

Vészesen közeleg a felvételi jelentkezés határideje. Február 15-ig dönteni kell a felsőoktatási intézménybe készülőknek. Az Eszterházy Károly Egyetem összefoglalta, miért is jó választás ez az iskola.

Az Eszterházy Károly Egyetem négy campuson (Eger, Gyöngyös, Jászberény, Sárospatak), öt karon piacképes képzéskínálattal, egyedi ösztöndíj-lehetőségekkel várja a diákokat. Az agrárképzés, a bölcsészettudományok, a pedagógusképzés, a gazdaság- és társadalomtudományok, a természettudományok, az informatika, a sporttudományok és a művészetek terén kínál az intézmény képzéseket, de nagy hangsúlyt fektetnek a duális képzésekre is – írja az egyetem honlapján.

37 alapszakon, 14 mesterszakon, 9 felsőoktatási szakképzésen, az osztatlan tanárképzésben 80 szakpáron érhetők el a szakok. 

Az egyetemen lehetőség van ösztöndíjjal külföldön is tanulni. Erasmus+ ösztöndíj: résztanulmányok vagy szakmai gyakorlat az EU bármelyik tagországában; Campus Mundi ösztöndíj: rövid tanulmányút, résztanulmányok vagy szakmai gyakorlat Európán belül és a világ szinte bármely országába; CEEPUS ösztöndíj: résztanulmányok, szakmai gyakorlat, rövid távú mobilitás a környező országokban: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Macedónia, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

az eredeti hír itt elérhető