Jótékony célú árverés indul az egri cicákért – “Bubó álma” című festményért versenghettek

2018.01.23

Éberling Anikó művésznő kifejezetten a Macskaárvaház Alapítvány hamarosan Egerben nyíló macskaterápiás központjának támogatására egy különleges alkotását ajánlotta fel jótékony célú árverésre.

A művésznő “Bubó álma” című művét egy világhírű, fajtatiszta burma macskáról mintázta, aki a valóságban is létezik, több, mint tíz éve rengeteg örömet okoz gazdáinak. A művésznő is sokat simogatta és nézte alvás közben Bubót, aki a valóságban is gyakran álmodik és gesztikulál. Amikor ébren van, mint egy Buddha, bölcsen figyel. Közelsége, dorombolása nyugtatja, felvidítja környezetét – tájékoztatott Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A festmény illeszkedik a számos itthoni és Európa több nagyvárosában sikeresen bemutatkozott festőművésznő stílusához – néhol szürrealitásba hajló, mindig rengeteg gondolatiságot rejtő különleges egyedi stílusába – Fotó: Éberling Anikó

A Bubó álma című festményt a Macskaárvaház Alapítvány szeretné elárverezni. Bízva abban, hogy így teljesül a művésznő kettős célja, amely nem más, mint megörvendeztetni valakit egy különleges, nagyon szerethető és várhatóan idővel egyre komolyabb értéket képviselő festménnyel és segíteni a Macskaárvaház Alapítvány egri macskaterápiás önkéntes munkáját.

A kikiáltási ár: 150 ezer forint

Az ajánlatokat a macskaarvahaz@gmail.com e-mail címre várják.

A művésznő – Fotó: Ébreling Anikó

Érdekesség még, hogy a művésznő férje Éberling András számos díjat nyert fotóriporter, szintén felajánlást tett az alapítványnak. Egy fotósorozat készítésével népszerüsíti majd az egri macskaterápiát itthon és külföldön.

az eredeti hír itt elérhető