Elismerést kapott az Egri Kulturális és Művészeti Központ

2018.01.24

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ megkapta „Minősített Közművelődési Intézmény Cím” elismerést,  amelyet az intézmény 2013 után újra kiérdemelt.

– Azokat hívtuk ide, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy a kultúra minél több emberhez eljusson, mindennapi kenyere legyen, akik vállukon viszik és szívükön viselik a magyar közművelődés ügyét – mondta Balog Zoltán köszöntő beszédében a díjátadó során január 22-én a Zeneakadémián.

Ahhoz, hogy egy intézmény megkapja a címet, szigorú feltételeknek kell megfelelni, melynek elkészítéséhez az intézmény teljes kollektívájának munkájára szükség van – írja az ekmkeger.hu.

Fotó: ekmkeger.hu

Az elismerés megszerzéséhez a közművelődési tevékenységet végző intézményeket minőségorientált működésre ösztönözik. Az elbírálás során figyelembe veszik a minőségfejlesztési alapelveket, a megfelelő önértékelést, az elért eredményeket és a hozzáértő menedzselést. A pályáztatás legfontosabb része pedig a helyszíni szemle, ahol ellenőrzik az önértékelési adatok megalapozottságát, a követelmények teljesítését.

A helyszíni szemléről a Szakmai Minősítő Testület által kiválasztott értékelő szakértők, „Értékelő jelentést” készítenek, melyben javaslatot tesznek a „Minősített Közművelődési Intézmény Cím” odaítélésére, vagy a pályázat elutasítására. Intézményünk megfelelt! Az Egri Kulturális és Művészeti Központba ismét kikerülhet a tábla, mely jelzi, minősített intézmény vagyunk. Munkánkkal továbbra is arra fogunk törekedni, hogy méltók maradjunk a címre! – tájékoztatott az ekmkeger.hu.

az eredeti hír itt elérhető