Férfi vízilabda – Bevettük a BL-győztes otthonát!

2018.01.24

Fordulatos meccsen, a végletekig kiélezett küzdelemben szerzett hihetetlenül fontos három pontot a Szolnok otthonába szereplő ZF-Eger férfi együttese.

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 7. forduló
Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger
10-11 (3-3, 4-3, 1-1, 2-4)

Nem telt meg szerda este a tiszaligeti Vízilabda Aréna, holott a Bajnokok Ligája tavalyi elődöntője ismétlődött meg a Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger párharccal – olvasható az egri klub honlapján.

A mieinknél mindenki egészségesen várhatta az összecsapást, így indult a szezon második Eger-Szolnok csörtéje.

Illetve egy Bátori Bence-góllal. Az első negyedben felváltva estek a találatok, a sorminta alapján úgy, hogy a házigazda vezetést szerez, aztán jön az egyenlítés. Egészen a tizedik percig így is ment minden, ekkor azonban a 3-3-as állást Uros Csucskovics módosította egy nagy átlövéssel, ami a kapufa segítségével jutott túl a képzeletbeli gólvonalon.

Előny itt, két támadáson belül aztán két szintén korábbi egri játékos, a hevesi megyeszékhelyen nevelkedett Zalánki Gergő, majd Bátori Bence fordította meg ismételten az eredményt.

Aaron Youngernek bezzeg megint nem kellett sok. Megint, ugyanis az első negyedben is lőtt egy olyan akciógólt, mint a másodikban, ami pedig már azt jelentette, hogy először vezet valamelyik csapat kettővel (6-4).

Féltvánál mégis mínusz egynél fordulhattak a sárga-kékek, köszönhetően egy Lőrinc Bálint által elengedett bombának.

Remekül kezdődött a harmadik felvonás, Angyal Dániel révén legalábbis ismét döntetlennél tartottunk. Lehetett volna még ennél is jobb az állás, de sorra maradtak kihasználatlanul a vendég lehetőségek, így aztán, amikor Zalánki Gergő újból kapáslövésre szánta rá magát, megint a házigazda vette át a vezetést.

A záró felvonásban ismételten a mieink startoltak jobban, ezúttal Sztrahinja Rasovics volt jókor jó helyen.

És ha egy üzlet beindul!

Kicsivel több, mint öt perccel a vége előtt ismét az egriek szerb fiatalja vállalkozott jó messziről, és akkora gólt tapasztott a bal felső sarokba, hogy Cseh Sándor nem tehetett mást, rögtön időt kért, és becserélte a kispadról Nagy Viktort (8-9).

Ismét beindultak a találatok, és kétszer is egyenlíteni tudott a Szolnok, de már nem sok idő maradt hátra. Továbbra is teljesen nyílt maradt összecsapás, nem lehetett megjósolni, mi lesz a vége. Két perc maradt, és még mindig 10-10-nél jártunk.

Dabrowski Norbert egy kivédekezett emberhátrányt követően, ki is kérte idejét, hiszen három támadóidő maradt hátra, amiből kettőben a tanítványok vezethettek akciót. Egy gól egy pontra már biztosan jó lett volna tehát, de Angyal Dániel egy sakk-matt figura végén bevitte a végső tust, amire már nem volt válasza a Szolnoknak.

A ZF-Eger ezzel legyőzte a BL címvédőjét és újból tapad az élbolyra!

Gratulálunk!

További részletek: egrivízilabda.hu

az eredeti hír itt elérhető