Foglalkoztatási együttműködés Észak-Hevesben

2018.01.24

A projekt célja egy olyan működő helyi paktum létrehozása Heves megye Északi térségében, melynek segítségével a munkaerő-piaci igényeket figyelembe véve a projekt által lefedett terület foglalkoztatási helyzete ténylegesen javulhat.

A projekt Tarnalelesz Községi Önkormányzat vezetésével, a Heves Megyei Kormányhivatal, Gyöngyöspata Város Önkormányzata és Egercsehi Községi Önkormányzat között konzorciumi együttműködés keretében valósul meg – írja közleményében Tarnalelesz Községi Önkormányzata. A projekt keretében létrejövő helyi paktum területi lefedettsége a következő településeket, járásokat érinti: Bélapátfalvai járás és Pétervásárai járás teljes területe, valamint Bátor, Egerbocs, Egercsehi, Gyöngyöspata, Gyöngyöstarján, Gyöngyösoroszi, Gyöngyössolymos, Hevesaranyos, Mátraszentimre, Szúcs.

A projekt közvetlen célcsoportját Heves megye északi területeinek hátrányos helyzetű lakosai jelentik, különös tekintettel az alacsony iskolai végzettségűekre, a 25 év alatti fiatalokra, vagy a 30 év alatti pályakezdő álláskeresőkre.

Emellett a projekt az 50 év felettiek, a GYED-ről, GYES-ről visszatérők, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők, a megváltozott munkaképességűek, a roma nemzetiségűek, valamint az inaktívak számára is kínál foglalkoztatásukat és/vagy képzésüket elősegítő támogatást.

A közvetlen célcsoport körébe tartoznak továbbá azok a helyi vállalkozások és foglalkoztatók, akik igényeiket megfogalmazva a paktum keretében részesülhetnek foglalkoztatási bértámogatásban, ezzel biztosítva a saját fejlődésüket, további fejlesztéseiket.

A megállapodás célja, hogy több járásra kiterjedően létrejövő foglalkoztatási együttműködés, partnerség (paktum) hozzájusson azon forráshoz, mely segítségével a konzorciumi partnerek képzési és foglalkoztatási programokat valósíthatnak meg Heves megye egyik legelmaradottabb és foglalkoztatási szempontból is leghátrányosabb térségében. Ezen túlmenően a projekt forrásait felhasználva a potenciális munkaerő képzése, bér- és járuléktámogatása mellett a helyi termék- vagy szolgáltatásfejlesztéshez és a helyi vállalkozások képzéséhez kapcsolódó tevékenységek is megvalósulnak a térségben.

A paktum keretében a munkaerő-piaci programokban résztvevők száma várhatóan eléri a 272 főt, a projekt összköltsége 420 millió Ft.

az eredeti hír itt elérhető