Férfi kézilabda – Új játékossal érkezik a Gyöngyös

2018.01.26

A Balmazújvárosból igazolt új játékossal a soraiban érkezik pénteken Egerbe a B. Braun Gyöngyös. A Ligakupa C-csoportjának megyei rangadója, már csak a vendégek számára bír téttel.

A férfi Ligakupa C-csoportjának 5. fordulója:
Eger SBS Eszterházy (1.)–B. Braun Gyöngyös (3.)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Bíró Á., Kiss O.

Két mérkőzéssel a csoportküzdelmek zárása előtt, a hibátlan mérleggel álló megyeszékhelyiek már biztosították helyüket a negyeddöntőben – olvasható az egri klub honlapján. A másik továbbjutó helyre a Balmazújváros mögött a gyöngyösiek is pályázhatnak, kettejük versenyfutása még komoly izgalmakat tartogat.

Az egrieknek csak magukra kell figyelni.

– Teljes a keret, utolsóként az Európa-bajnokságról érkező Igor Radojevics is csatlakozott a csapathoz. Elképzelhető, hogy máris szerepet szánok neki, s úgy tervezem, hogy az utolsó csoportmérkőzésre Richard Stochl is visszaáll a kapuba – osztotta meg Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője.

Ahhoz, hogy a jelenleg pont nélkül álló mátraaljaiak megelőzzék az egy győzelemmel rendelkező újvárosiakat, a hátralévő két összecsapáson legalább három pontot kell szerezniük. Amennyiben a Kemény Ferenc Sportcsarnokból vereséggel távoznak Hudák Henrikék, a negyeddöntőbe jutáshoz legalább hét góllal kellene legyőzni majd január 31-én hazai pályán a Balmazújvárost. További számolgatásba egyelőre nem érdemes bonyolódni.

A január elején érkezett Gerdán Tibor után, a héten újabb kézilabdázó átigazolását jelentették be a gyöngyösiek. Egerben először viselheti a mátraaljaiak sárga-fekete mezét a legutóbb Balmazújvárosban szerepelt beálló, István Péter. Az NB I/B Keleti csoportjában listavezető, komoly anyagi gondokkal küzdő hajdúságiak hét játékosuktól váltak meg az elmúlt napokban. A 28 esztendős István a védekezés mellett a támadások hatékonyságát is segítheti a B. Braunnál.

További részletek: handballeger.hu

az eredeti hír itt elérhető