Különleges szálláshely Noszvajon – luxus pihenés erdei lombházakban

2018.01.26

Egy kis bükki falu szélén, a lombos fák közé épített extrém erdei szálláshelyet egy budapesti vállalkozó és az egri Arkt Építész Stúdió.

A szálláshely magas kihasználtsággal üzemel, úgy tűnik, sokan elviselik a teraszon helyet kapott jacuzzikat – írja a forbes.hu.

– Mindenképpen valami különlegeset szerettünk volna. Korábban kisebb panzióban vagy szállodában gondolkoztunk, de rájöttünk, hogy ebből a kategóriából végtelen mennyiségű van az országban. A kuponos oldalak tele vannak tízezer forintos akciókkal, nem láttuk, hogy hogy tudnánk megtölteni januárban, nem láttuk a megtérülését – mondja a Forbes-nak az ötletgazda és tulajdonos, Maliga Péter arról, hogy miért egy európai kultúrkörben szokatlan megoldást választották azután, hogy üzlettársaival elhatározták, hogy új szálláshelyet indítanak a hevesi falu határában.

Fotó: forbes.hu

Az építési program kidolgozása előtt külföldi – különböző ázsiai, valamint szlovén, osztrák  – példákat tanulmányoztak. Az Arkt Építész Stúdióra az egri Fúzió révén találtak, a Gál Tibor Borászat borbárját is ez a fiatal helyi csapat tervezte. (Szintén ők tervezték az Arkt Művészeti Ellátó épületét, ami a 15. Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának tematikáját is adta.) – olvasható az oldalon.

Fotó: forbes.hu

A Treehouses szálláshelyről további információkat és képeket a forbes.hu oldalán találtok!

az eredeti hír itt elérhető