ZF-Eger: tizenhárommal verték a Honvédot

2018.01.27

Lendületben voltak az egriek, a Honvéd 0–7-nél dobta az első gólt, a végén pedig tizenhárom volt a különbség a házigazdák javára.

ZF-Eger – Racionet Honvéd 17–4 (4–0, 3–1, 5–1, 5–2)

E.ON OB-I., férfiak, B-csoport, 11. forduló

Eger, Bitskey Aladár Uszoda,  600  néző.

V.: Németh András, Rubos Károly

ZF-Eger: Mitrovics – Angyal 1 Rasovic 2, Avramovics, Hosnyánszky 4,  Lőrincz 1, Decker Á. 3, Kovács G.1, Csucskovics 1, Vlachopoulos 3, Bedő, Hárai, Biros B.1
Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Gyásszünet előzte meg a mérkőzés: 92 éves korában elhunyt Kőteleky Dénes, aki az 1980-as években, az 1990-es évek elején több mint tíz éven keresztül szolgálta az egri vízilabdát, mint az akkori szakosztály elnöke, majd elnökségi tagja. Nemrég, kilencvenedik születésnapja alkalmából egy Bajnokok Ligája mérkőzés szünetében köszöntötték a Bitskey Uszodában, most ugyanitt búcsúztak tőle. Emlékét megőrizzük!

Egy, egy kimaradt lehetőséggel kezdődött a mérkőzés, majd Lőrincz Bálint a hosszú sarokba lőtt: 1–0. Csucskovics használta ki az első emberelőnyös helyzetet: 2–0. A Honvéd a hasonló lehetőséggel nem élt, miután Vlachopoulos lógott meg egyedül, háromra növelve a különbséget. Az első negyed zárása előtt Kovács Gergő talált be, kialakítva ezzel a játékrész végeredményét: 4–0.

A második negyed elején Decker Ádám bombázott testvére kapujába 5–0! Ugyan így tett Rasovic is, 6–0ra alakítva az eredményt. Egy kiválóan megjátszott emberelőny végén Hosnyánszy szerezte a hetedik találatot. Illés az ötödik vendég fórból talált először a kapunkba 7–1. Hogy két negyeden keresztül csak egyszer volt eredményes a vendég együttes, abban a remek védekezés mellett nagy szerepe volt a kiváló napot kifogó Mitrovicsnak is – részletezte Kis Szabó Ervin az egrivizilabda.hu oldalon.

Fotó: Lénárt Márton/egrivizilabda

Hosnyánszky remek passzából Rasovic volt eredményes, a második félidő elején: 8–1. Vlachopoulos emelkedett az “égig” és lőtt látványos gólt: 9–1. Majd Decker Ádám szomorította újra testvérét, Attilát, 10–1-re alakítva az állást. A másik oldalon is zörrent a háló, Hertzka talált be, 10–2-nél. Majd Angyal húzott a kapuba egy emberelőnyből érkezett bejátszást, 11–2. Újabb egri emberelőny következett, amit Hosnyánszky használt ki: 12–2. Viszonylag gyorsan meglett a közte tíz, jelezve, hogy viszi a lendület a csapatot a nagy BL győzelem után.

Biros Barna góljával kezdődött a záró felvonás: 13–2, amire Vad Levente válaszolt, tartva a közte tízet. Vlachopoulos azonban nemcsak népszerű, hanem makacs ember is, ragaszkodott a nagyobb előnyhöz. Hosnyánszky pedig még rátett kettőt: 16-3. Lőrincz után, Csucskovics is kipontozódott, de Deckert ez sem zavarta beállította a végeredményt: 17-3!

További részletek az egrivizilabda.hu oldalon.

 

az eredeti hír itt elérhető