Kultúrházak éjjel-nappal – “Helyben van a sokszínűség”

2018.01.28

A Kultúrházak éjjel-nappal programot a Magyar Népművelők Egyesülete jóvoltából immár 12. alkalommal rendezik meg országszerte.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ ez alkalommal február 3-án várja az érdeklődőket 4 helyszínen (Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház, Vitkovics Alkotóház, IFI Pont, LISZI).

Programok a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban:

10.00 Kézműves foglalkozások gyermekeknek és felnőtteknek
szövés, fonás, gyöngyfűzés, kerámia, festészet, rajztanítás, tűzzománc,  akrilfestő workshop

10.00 Tarka – Barka – Lengető, 2018-tól működő gyerekfoglalkozás bemutatkozása
A kicsik játékos formában ismerkednek meg sok-sok dallal mondókával, miközben interaktív eszközökkel elrepülünk a mesék birodalmába. Szüleikkel együtt tapasztalják meg a jóízű nevetés, a tréfa az öröm éltető erejét.

10.00 Rostás Bea egri szobrászművész és Andreja Jovic szerb illusztrátor és grafikusművész többnyelvű Tudományos Összművészeti Műhelyt indít 2018. szeptemberétől. Tájékoztatóval, és szobrász bemutatóval várja a közönséget a művésznő.

10.00 A 2018-ban induló CSENGŐ-BONGÓ KLUB bemutatkozása
Az előadásokon közvetlen közelségből, egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetjük meg. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról.

10.30 Holló Együttes előadása
A 33 éves Holló Együttes Weöres Sándor legismertebb gyermekverseiből készített vidám zenés összeállítást.  Az előadás szereplői mindvégig a gyerekek, akikkel együtt játszik és énekes az együttes.

11.00 -15.00 az EKMK művelődő közösségeinek tagtoborzása, bemutatkozása

11.00  Adáshiba Színjátszó nyíltpróbája
A próbát vezeti: Balogh András, a Gárdonyi Géza Színház színművésze a csoport művészeti vezetője
Ha érdekel a színjátszás, ha szeretnél betekinteni a kulisszák mögé, itt a helyed!

11.00 Kiállítás megnyitó Gál Gábor fotóiból “Helyben a sokszínűség” címmel.
Gál Gábor fotóriporter több, mint 30 éve van a pályán, 1986-tól a Heves Szemle, 1990-től a Népújság, a Heves Megyei Hírlap, majd 1994-1999-ig a Heves Megyei Nap fotósa volt. Ez idő alatt színházi-, bábszínházi és táncfotóra specializálódott. 1998-tól a Gárdonyi Géza Színház, 2002-től a Harlekin Bábszínház fotósa, a jövőre 25 éves Pódium Tánc- és Balettiskolának pedig az alapítás óta készít fényképeket.

11.00 KulTÚRA – Badacsonyi Gabriella, Eger legnépszerűbb idegenvezetőjét kérjük fel arra, hogy – az intézményből elindulva – vezesse az érdeklődőket. A “túra” alkalmával a kulturális intézményeket és a város kulturális értékeit látogatják meg.

12.30-13.30 Ritmus és Lendület
Csosszantó Gyermek Néptánc Együttes bemutatója és táncháza

14.00 A 2018-tól induló KÖNNYŰZENEI KLUB bemutatkozása
A klub 2018. szeptembertől indul városunkban – “Hangszert a kézben” nagysikerű országos rendezvény szervezőivel valósítjuk meg.

17.00 Világjáró Klub: “Helyben a sokszínűség” – Az északi hegyek ölelésében
Előadó: Barna Béla

18.00 Filmvetítés – Egy tökéletes nap
színes, spanyol road movie 106p
A film valahol a Balkánon játszódik, ahol éppen háború dúl. Egy nemzetközi segélyszervezet emberei igyekeznek segíteni a háború révén sérült civileknek, míg a katonák hol nyerészkednek, hol szintén a polgárokon igyekeznek segíteni

19.00 Egri Csillagok Népdalkör – nóta tanítás, táncház
Élőzene: Tekergő Zenekar,
Táncoktató: Szabó Dániel és társa

20.30 A világtörténelem első Esti Kornél koncertje Egerben!
A hazai alternatív rock-élet egyik legismertebb, tíz éve aktív zenekarának négy nagylemeze jelent meg. Belépő: elővételben 500 Ft, a koncert napján 1000 Ft.

Vitkovics Alkotóház programjai február 3-án: 

9.00-16.00 Akrilfestészet Workshop
Egy újonan induló sorozatunk az egész napos akrillfestés workshop. Örömmel várjuk, ha teljesen kezdő, ha már készített néhány képet, de elakadt a továbblépésben, ha már rajzolt, de szeretne festeni is, ha az akrilfestés technikáját szeretné megtanulni. Bővebb információ: K. Fekete Mária20/2471995 k.fekete.maria@ekmk.eu.

IFI Pont programjai:

10.00 Filmvetítés – Egy Kupac Kufli (2017)
magyar családi animációs film 71′, korhatár nélküli
A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert… Hát, mert annak is lennie kell valakinek!

Forráspont LISZI programjai:

10.00-15.00 Farsangi kézműves foglalkozások
Egésznapos

Program a VÉN BAGOLYBAN (Almagyar út 21.):

19.00 SLAM POETRY verseny
Eger nyílt versenyt hirdet “Helyben van a sokszínűség” címmel.
Vendégünk: Simon Márton

További információkat az esemény Facebook oldalán találtok!

az eredeti hír itt elérhető