Tesco: újabb leépítés jöhet

2018.01.30

A Tesco magyarországi hipermarketeiben átalakítják a vevőszolgálati dolgozók feladatköreit, és ez (bár nem cél) akár létszámleépítéssel is járhat – írja londoni forrásra hivatkozva a Magyar Idők.

Több száz munkavállalót érinthet az a magyarországi Tesco hipermarketekben tervezett átalakítás, amelynek során összevonják, illetve egyszerűsítik a munkaköröket a vásárlókkal közvetlen kapcsolatot jelentő ügyfélszolgálatokon. A lépést az anyaországban, valamint a kelet-közép-európai Tesco ­Europa-csoport valamennyi tagjánál végrehajtják: hazánkban például megszűnik a vevőszolgálati specialista munkakör, az átszervezés leépítést is magával hozhat – értesült a Magyar Idők londoni forrásból.

Múlt héten Angliában bejelentették, a Tesco vállalat tovább egyszerűsíti működési struktúráit a hatékonyság növelése érdekében, ez 1700 munkavállalót érint. A veszteségek lefaragására a multicég 2016 októberében mutatott be egy helyreállítási tervet, amelyben 1,5 milliárd fonttal alacsonyabb működési költség elérését célozták meg a 2019–20-as üzleti évig.

A Magyar Idők megkeresésére a Tesco Globál Zrt. azt közölte: az említett strukturális változások a Tesco angliai üzletágát érintik, s nincsenek hatással a magyarországi működésre. Ám a lap úgy értesült, hogy a racionalizálás miatt az egész kelet-közép-európai régióban, illetve itthon is újabb átalakításokat rendelt el az anyacég. Állítólag nem feltétlenül szándék, hogy alkalmazottaktól váljanak meg, de lehet, hogy nem lesz mindenki számára elfogadható új szerep a cégnél.

az eredeti hír itt elérhető