Jó befektetés lehet Eger és környékén lakóingatlant vásárolni

2018.01.31

Egerben egy eladó házért 220 ezer forintos átlagos négyzetméterenkénti áron tudunk hozzájutni. Van eladó egri ingatlan 5,5 millióért is, de van, amiért 300 milliót kérnek. 

Míg országos szinten az átlagos négyzetméterárak már a 300.000 Ft-ot is meghaladták, és közel 10%-os volt a drágulás 2016-hoz képest, addig Heves megyében kevesebb, mint ennek az összegnek a feléért, átlagosan 137.000 Ft-ért hozzá lehet jutni egy négyzetméternyi lakóingatlanhoz, és a drágulás sem érte el az országos szintet a mindösszesen 6,5%-kal.

Nem csak Heves megye, de Eger sem érte el az országos szintet

Egerben is lassabban drágulnak az ingatlanok, tavaly mindössze 8%-kal lettek drágábbak az átlagos négyzetméterárak, és az országos átlagtól bőven elmaradva 235.000 Ft-ért lehetett hozzájutni átlagosan egy négyzetméternyi lakóingatlanhoz.

Úgy látszik viszont, hogy 2017 a panel éve volt itt, hiszen majdnem 20%-kal lettek drágábbak 2016-hoz képest.

A téglalakások piacán is jelentős, 15%-os volt a drágulás és ez várhatóan 2018-19-es években tovább drágul, míg még érvényben van az 5%-os áfakulcs. Egerben egy eladó házért átlagosan 220.000 Ft-os átlagos négyzetméterenkénti áron tudunk hozzájutni. Az Ingatlannet.hu jelenleg található hirdetései között találhatunk már 5,5 millió Ft-ért is ingatlant, de akár 100-300 millió Ft-ért is.

Eger környékén van, ahol csökkentek is az árak

Arról már biztosan hallott mindenki, hogy az ingatlanpiacon hatalmas fellendülés kezdődött meg az utóbbi pár évben, és hogy rettenetes munkaerőhiánnyal küzd az építőipar. Ez nincs mindenhol így, az Eger mellett található egyes településeken például nem, hogy drágulás volt tavaly, de az átlagos, négyzetméterre jutó árak még csökkentek is.

Itt is nagyon széles a skála, hiszen van ahol 7%-kal csökkentek, de van olyan település is, ahol majdnem 25%-kal növekedtek az átlagos négyzetméterárak.

Pedig bőven találunk ezen a környéken is remek adottsággal rendelkező településeket, ahol nyugodt a környék, csodás a kilátás és el lehet menekülni a nagyváros szmogos, hangos világából. Itt azoknak is jó döntés lehet ingatlant vásárolni, akik nem szeretnének valamilyen okból Egerben lakni, hiszen kb. negyedóra autóúttal számolva már bent is vagyunk a városban.

Nem csak az átlagos változás eltérő, de az átlagos négyzetméterárak is nagyon változóak a különböző településeken.

Összességében elmondhatjuk, hogy Egerben és környékén jóval az országos átlag alatt vannak az árak, viszont még így is jelentősen a Heves megyei átlag felett juthatunk hozzá új otthonunkhoz.

Forrás: Ingatlannet.hu

az eredeti hír itt elérhető