Sikeres évet zárt a tűzmegelőzési bizottság

2018.01.31

A Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság kedden tartotta éves rendes ülését, melyen tizenegy szervezet képviselője vett részt.

A szakmai tanácsadó, javaslattevő és kommunikációs szervezet – mely 2013. évben alakult meg Heves megyében- az emberi élet védelmét, a tűzesetek megelőzését és a károk mérséklését tűzte ki célul. A tagok minden év elején összeülnek, hogy megvitassák az előző évben végzett feladatokat, és a tapasztalatok alapján összeállított éves munkatervet jóváhagyják – olvasható a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A rendezvényt Csontos Ambrus tű. dandártábornok, a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke nyitott meg. Ezt követően Mérai Péter tű. alezredes, a bizottság szakmai alelnöke tartotta meg a 2017. évi tűzmegelőzési beszámolót. – A tavalyi évben kiemelten kezeltük az aratási munkálatok, kéménytüzek, szén-monoxid-mérgezések, szabadtéri tűzesetek megelőzését célzó lakossági tájékoztató kampányainkat. Fő célunk volt, hogy tájékoztatási tevékenységünkkel a lakosság minél szélesebb körét elérjük – emelte ki a kirendeltség-vezető.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy – Heves MKI

A bizottság közel negyven nagyobb rendezvényen, gyakorlaton jelent meg bemutató és tájékoztató sátorral 2017-ben. A legnagyobb rendezvény, melyen a bizottság képviseltette magát, az egri Érsekkertben megrendezett Kéklámpás Nap volt áprilisban, a leglátványosabb pedig a decemberi adventi bemutató Pétervásárán és Hevesen, ahol az adventi és karácsonyi tűzveszélyekre hívtuk fel a lakosság figyelmet.

Ezután Mák Norbert, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Heves Megyei Ellátási Csoport vezetője tartott tájékoztatót a kéményseprőipari szolgáltatásban bekövetkezett változásokról.

Ezt követően a jelenlévőkkel ismertetették a 2018. évi munkatervet, és javaslatot tettek az ügyrend aktualizálására is, amelyeket azok megvitatását követően egyhangú szavazással elfogadták a jelenlévők.

A rendezvény zárásaként az elnök hangsúlyozta, hogy a célok elérése érdekében idén is komoly megelőzési munkára lesz szükség, a tájékoztatási munkába be kell vonni a média, illetve a közösségi oldalak felületeit, azért hogy még szélesebb kört tudjunk elérni megelőző tájékoztatóinkkal, kiemelten kell kezelni a fiatal korosztály aktív tájékoztatását és motiválását.

az eredeti hír itt elérhető