Együtt építi a közösséget Füzesabony és térsége – fél milliárd forint érkezik

2018.02.01

Az utóbbi négy évben a Füzesabonyba érkezett források a most elnyert fél milliárd forinttal már meghaladták a 4 milliárdos összeget – jelentette ki Nyitrai Zsolt az Építsük együtt a jövőt! – Közösségépítés Füzesabony térségében nevű pályázat kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Füzesabony és térsége országgyűlési képviselője elmondta, hogy hosszú évtizedek egy helyben toporgása után 2014-től valóban megindult a város és környékének fejlődése. Kiemelte, bár a település jó adottságokkal rendelkezik, sokáig mégsem történt semmi a fejlesztések területén.
– Ugyanakkor az utóbbi közel négy esztendőben 3,5 milliárdnyi támogatás érkezett a térségbe, a most bejelentett pályázati siker után pedig az az összeg már meghaladja a 4 milliárd forintot – hangsúlyozta.

Ezúttal nem csak Füzesabony, hanem hat környező település, Besenyőtelek, Dormánd, Egerfarmos, Mezőszemere, Mezőtárkány és Szihalom is részesül a félmilliárdos forrásból, amelyet közösen, kiváló együttműködéssel és tervezéssel nyertek el a települések önkormányzatai.

Nyitrai Zsolt a térség polgármestereinek körében – Fotó: Nemes Róbert

Nagy Csaba Füzesabony polgármestere elmondta, a pályázat célja az volt, hogy jó minőségű közszolgáltatásokat nyújtsanak az embereknek, támogassák a hátrányos helyzetű emberek, családok felzárkóztatását, valamint segítsék a társadalmi együttműködést az aktivitás fokozásával, a közösségek megerősítésével. Mint hozzátette, a polgármesterek összefogásával sikerült az elképzeléseket koordinálni.

Az érintett polgármesterek elmondták, hogy Füzesabony vezetésével elindulhat a három éven át tartó projekt, amelynek nagy erénye, hogy mindenki érvényesíthette akaratát, sajátosságait és igényeit, így testreszabott pályázatot sikerült összeállítani. Többen is kiemelték a hátrányos helyzetű diákoknak szóló ösztöndíj-programot, valamint azt, hogy a következő években könnyebb lesz színvonalas rendezvényeket szervezniük a településeknek.

az eredeti hír itt elérhető