Belenéztünk az egri országgyűlési képviselők zsebébe

2018.02.04

Nyitrai Zsoltról kiderült, Rejtő Jenő nagy tisztelője, Mirkóczi Ádám rendre törleszti hiteleit, Korózs Lajos pedig a német autóipar után a franciákba helyezte a bizalmat.

Valamennyi országgyűlési képviselő leadta a január 31-i határidőre vagyonnyilatkozatát. A nyilatkozat február elsejétől nyilvános, így az Országgyűlés honlapján mi is megnéztük, mit lehet tudni a Parlamentben ülő egri képviselők vagyoni helyzetéről.

Korózs Lajos

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője egy 104 m²-es egri ingatlan tulajdonosa felerészben a vagyonnyilatkozata szerint, de emellett van egy 60 m²-es sarudi üdülője, amit 1996-ban vásárolt és fejezte be a korábban elkezdett építkezést. Tavaly lecserélte a Volkswagen Sharant és vásárolt helyette egy Renault Latitude személygépkocsit. Korózs egyike azoknak, akik annak idején úgy döntöttek, magánnyugdíjpénztári tagok lesznek, így a megtakarítások rovatba 9,5 millió forintos összeget írhatott be (2016-ban ez az összeg kb. 6,5 millió volt). Egyéb megtakarítása nincs, igaz, tartozása se.

Mirkóczki Ádám

Mirkóczi Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője vagyonnyilatkozata szerint egy feldebrői ingatlan tulajdonosa ½-ed arányban, 2008 óta. A 2445 m²-es ingatlanon családi ház áll. Szintén Feldebrőn egy 1692 m²-es építési telek is a képviselő tulajdona fele részben, egy 2006-ra datált vásárlást követően. Mirkóczi Ádám egy Volkswagen Sharan személygépkocsival közlekedik, megtakarítása nincs, tartozása viszont igen: lakáshitel (9 millió), személyikölcsön (2 millió) és autólízing (750 ezer). Előző évi vagyonnyilatkozatához mérten nincs új a nap alatt, mindössze annyi, hogy hitelei mértéke csökkent.

Nyitrai Zsolt

Dr. Nyitrai Zsolt Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője vagyonnyilatkozata szerint egy 250 m²-es beépítetlen terület tulajdonosa Andornaktályán, immár 2013 óta. Ugyancsak Andornaktályán egy 122 m²-es borospincét birtokol, szintén 2013 óta. Emellett Egerben egy 68m2-es lakás résztulajdonát írhatta még be vagyonnyilatkozatába a kormánypárti politikus. 2012 óta egy Kia Cee’d gépjárművel rója az utakat, de ennél sokkal érdekesebb, ami otthon van. Nem kisebb ritkaságokkal büszkélkedhet ugyanis, mint Bethlen István miniszterelnök, Andrássy Gyula, illetve Széll Kálmán leveleivel. Az is kiderül, hogy Rejtő Jenő rajongó, a neves írótól 15 könyve van, valamennyi első kiadás. Birtokában van Egerről egy metszet (1600-as évek), valamint 15 antikóra, s az óragyűjteményét legújabb szerzeménye, egy Breitling kronográf is gyarapítja. Megtakarítása államkötvényben 1 millió forint, a számláján 4 millió 125 ezer forint van (tavaly 3,4 millió forint volt), készpénze pedig 7,5 millió (2 millióval több, mint tavaly).

az eredeti hír itt elérhető