Előkészületben az első „Ökocentrum könyv”

2018.02.06

A január 20-i évnyitóval, az Év halának választott balin bemutatásával megkezdődött az esztendő a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban.

A 2018-as év egyik újdonságának ígérkezik, hogy első alkalommal készül könyv az immár lassan 6 éves, Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszerét is magáénak tudó látogatóközpontról – tájékoztatott  Kiss János, a Tisza-tavi Ökocentrum ügyvezető igazgatója.

A színes, képekkel gazdagon illusztrált, 64 oldalasra tervezett kötet nemcsak az Ökocentrumban élő és itt bemutatott állatokat mutatja majd be egyfajta állatkerti útmutatóként, hanem felidézi a létesítmény előzményeit, létrehozásának, megépítésének történetét, s számba veszi a főbb látnivalókat, programlehetőségeket is. Így a könyv sajátos emlékalbum lehet majd mindazok számára, akik látogatásuk végén az Ökocentrum ajándékboltjában megvásárolják.

A könyv írója, szerzője Kovács Zsolt, aki nem csak az Állatvilág magazin főszerkesztője, hanem számos magyarországi állatkert, vadaspark helyi kötetének, útmutatójának elkészítése fűződött nevéhez az elmúlt években.

Az egyelőre „Tisza-tavi Ökocentrum – több, mint állatkert” munkacímet viselő kötet megjelenését a kiadó 2018. június 22. napjára ütemezi, amikor az „Ökocentrum Hosszú Éjszakájához” és az aznapi hosszabbított nyitvatartáshoz kapcsolódóan rendhagyó módon az esti órákban kerül majd sor könyvbemutató eseményre és az ahhoz kapcsolódó dedikálásra és író-olvasó találkozóra.

 

az eredeti hír itt elérhető