Emlékpályázat katasztrófavédelem, tűzmegelőzés témában 

2018.02.07

Az idén tizennyolcadszorra meghirdetett Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra május 7-ig várják a pályázatokat. A hagyományos megmérettetésre a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltók, illetve civil szakemberek, vagy tanulmányaikat folytató leendő tűzoltók jelentkezhetnek, a dolgozatokkal szembeni elvárás az, hogy a tűzvédelem fejlődését szolgálják.

A pályázat feltételei és céljai az idén is változatlanok: egyénileg lehet jelentkezni, a dolgozat témája a tűzmegelőzéshez, tűzoltáshoz, műszaki mentéshez kapcsolódjon, ugyanakkor kifejthetőek a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazásához, a humánerőforrás-gazdálkodáshoz, illetve a tűzoltószakmához kapcsolódó más kérdések is – olvasható a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A pályaműveket május 7-ig kell elektronikus adathordozón és nyomtatott formában eljuttatni a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra. A bírálóbizottság egyebek mellett a szakmai tartalom, a szakmai újszerűség, illetve a gyakorlati alkalmazhatóság szempontjából is értékeli a dolgozatokat.

A díjat június 8-án adják át a legjobb pályamunka készítőjének.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű.

A letölthető pályázati felhívásért kattintsatok IDE!

az eredeti hír itt elérhető