Éves parkolóbérletek érvényessége

2018.02.07

Felhívjuk a bérlettel parkoló autósok figyelmét, hogy 2018. február 01. napjától változik az éves parkoló bérletek érvényessége.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 2018. január hónapban tárgyalta a fizető várakozóhelyek kijelöléséről és használatának szabályozásáról szóló 17/1998 (V.20) önkormányzati rendelet módosítását. A módosítás az éves parkoló bérletek érvényességére vonatkozik – tájékoztatott az EVAT Zrt.

A Rendelet 10. § (6) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(6) Az éves bérletjegy a vásárlás napjától a következő év azonos hónapnak az azonos számú naptári napjának 24. órájáig érvényes. Amennyiben a következő évben az azonos számú naptári nap a lejárat hónapjában hiányzik, a bérletjegy a hónap utolsó napjának 24. órájáig érvényes.

A Rendelet) 9. § (3) bekezdésének helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(3) A kedvezményes parkolást biztosító éves bérletjegyeket – kérelemre – az alábbi használati díjak megfizetése után állítja ki a közszolgáltató.

Fizetendő díjak általános forgalmi adóval (év):

– Első parkolási engedély 4.000,- Ft

– Második parkolási engedély 18.000,- Ft

– Eszterházy Károly Egyetem részére 4.000,- Ft/db

A kedvezményes parkolást biztosító éves bérletjegy a vásárlás napjától a következő év azonos hónapnak az azonos számú naptári napjának 24. órájáig érvényes. Amennyiben a következő évben az azonos számú naptári nap a lejárat hónapjában hiányzik, a bérletjegy a hónap utolsó napjának 24. órájáig érvényes.

az eredeti hír itt elérhető