Új épülettel bővül a kompolti általános iskola

2018.02.07

Új épülettel bővül a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola kompolti székhelyintézménye, amelyet a Széchenyi 2020 program keretén belül újítanak fel – közölte az Egri Tankerületi Központ igazgatója az MTI-vel.

Ballagó Zoltán a közleményben azt írta, az új épületben négy tantermet, egy igazgatóhelyettesi irodát, valamint több mint négyszáz négyzetméteren kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki.

Kiemelte, hogy a fejlesztés célja az intézmény valós, helyi igényekre és hiányokra alapozott infrastrukturális fejlesztése, valamint olyan helyek kialakítása, amelyek lehetővé teszik a hatékony oktatást.

Hozzátette: a beruházás mintegy kilencszázmillió forintból valósul meg 2017. október és 2019. szeptember között.

A felújítás során a tornaterem tetőszerkezetét, a nyílászárókat, és a sportpadlót cserélik ki, hőszigetelik a homlokzatot, és kialakítják a fűtési rendszert is.

A meglévő épületekben átalakítják a tereket, renoválják a meglévő termeket és folyosókat, akadálymentesítik a mosdókat, közlekedőket, és liftet építenek be. A villamosvezetékek egy részét kicserélik, erős és gyengeáramú áramkört alakítanak ki.

Az intézmény fűtéskorszerűsítése is megtörténik. Kicserélik a radiátorokat, szigetelik a homlokzatot, és napelemeket helyeznek el a tetőn – olvasható a közleményben.

Úgy véljük, hogy a fejlesztések révén elérhetővé válik a cél, hogy minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesüljenek a tanulóink. A fejlesztés a megfelelő infrastrukturális háttér kialakításával, a létrejövő modern oktatási terekkel és a kor igényeinek megfelelő eszközparkkal hozzájárul, hogy megelőzzük, illetve csökkentsük az intézmény tanulói lemorzsolódását, a végzettség nélküli iskolaelhagyók számát – fogalmazott az igazgató.

az eredeti hír itt elérhető