Férfi kézilabda – Keressük az őszi formát

2018.02.10

Magasra tette a lécet az őszi teljesítményével az Eger SBS Eszterházy. A tizenöt találkozón tizenhét pontot gyűjtő megyeszékhelyi gárda tavasszal még nem nyert bajnoki mérkőzést, a Vác után az FTC vendégeként is alulmaradtak Tóth Edmond edző tanítványai. A mieinknek még nem sikerült elérni azt a hőfokot, ami az ősszel jellemezte a társaságot.

A férfi NB I 17. fordulójának mérkőzésén:
Ferencvárosi TC–Eger SBS Eszterházy 30–25 (13–11)

A fővárosiak vendégeként végig futott az eredmény után az Eger – olvasható az egri klub honlapján. A zöld-fehérek rendkívül elszántan kezdtek, amely a védekezésük keménységén és a támadójáték hatékonyságán is megmutatkozott. Nem telt el negyedóra a mérkőzésből, a mieink máris 7–3-as hátrányba kerültek. Komoly erőfeszítések árán a félidő hajrájára ugyan sikerült egyenlíteni (11–11), mégis kétgólos hátránnyal vonulhattunk pihenőre.

A második játékrész első találatát ugyan az egri színekben szereplő Igor Radojevics szerezte, ám ezt követően 6–1-es szériával „dobbantott” az FTC, ami mint utólag kiderült végzetesnek bizonyult a mieink számára. Ezt követően már hiába igyekezett menteni a menthetőt az Eger, a vérszemet kapó fővárosiak olyan erőket vonultattak fel a pályára, amellyel szemben már tehetetlennek bizonyult a vendégcsapat. Az idő múlásával egyre inkább veszítették el hitüket az egriek, a remélt megújulásra már hiába vártunk.

az eredeti hír itt elérhető