Női kézilabda – Orosházán szilárdíthatja listavezető pozícióját az EKESC

2018.02.10

A 15. forduló mérkőzéseit rendezik a hétvégén a női kézilabda NB I/B keleti-csoportjában. Szombaton négy, vasárnap pedig három találkozót bonyolítanak le a pontvadászatban.

Az Eszterházy KESC együttese a hét utolsó napján Orosházán vendégeskedik, ahol megerősítheti listavezető pozícióját – írja az Agriasport.

A tavaszi nyitány jobban nem is sikerülhetett volna az egyetemisták számára, hiszen gond nélkül szerezték meg a két pontot a Hódmezővásárhely ellen, ugyanakkor a Kispest kikapott otthon a Nyíradonytól, a Szeged pedig Szentendrén csak döntetlenre volt képes. Ennek eredményeképpen Debre Viktor tanítványai három ponttal megléptek az üldözőktől.

A soron következő párharc tétje, hogy megtartsa előnyét az Eger. Ehhez győzni kellene Orosházán, ahol soha nem könnyű a vendégcsapatok élete.

Egyértelműen lendületben van az EKESC, a makulátlan idegenbeli mutató pedig a malmára hajthatja a vizet. A házigazdák csapata a hatodik pozíciót foglalja el a tabellán. Az Orosháza minden bizonnyal harapós kedvében lesz a 18 órakor kezdődő meccsen. Egyrészt a Gödön elszenvedett vereséget szeretnék kijavítani, másrészt pedig a listavezetőt fogadják, ami plusz motivációt jelent számukra.

A mieink persze szeretnének megfelelni az elvárásoknak, így az újabb két pont megszerzésének reményében utaznak a dél-keleti országrészbe. Nagy riválisaink közül a Szeged a Balmazújvárost fogadja, míg a Kispest Hódmezővásárhelyen vendégszerepel.

Női kézilabda NB I/B., keleti-csoport, 15. forduló
Orosháza, 2018.02.11. (vasárnap) 18 óra
Orosházi NKC – Eszterházy KESC

az eredeti hír itt elérhető