Júniusban farkaskölykök népesítik be a bükki erdőt

2018.02.11

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai a területen megfigyelt farkasok viselkedéséből arra következtetnek, hogy júniusban farkaskölykök népesítik be a bükki erdőt.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2010-ben raktak ki vadfigyelő kamerákat a Bükk erdeiben, s e kamerák segítségével a farkasok folyamatos jelenlétét tapasztalják. 2015-ben is írtunk már arról, hogy farkaskölykök nevelkednek a nemzeti park területén, és úgy tűnik, hamarosan itt az utánpótlás.

Gombkötő Péter, a nemzeti park szakembere az EgerTv-nek elmondta, “öt farkasról rögzített képet még decemberben a Bükki Nemzeti Park területén felszerelt kameracsapda. Az állatok viselkedéséből arra következtetünk, hogy júniusban farkaskölykök népesítik be az erdőt”

A helyi tévé riportja:

A farkasok vemhességi ideje 65-72 nap között van, a kölykök körülbelül két-két és fél hónap múlva születhetnek meg, majd néhány hétig a kotorékban gyarapodnak, és nagyjából júniusban elhagyják a kotorékot. A farkasok alapvetően emberkerülők, kevés eséllyel futhatunk össze velük.

Borítókép: archív fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

az eredeti hír itt elérhető