ZF-Eger: megszorongattuk a BVSC Zuglót

2018.02.11

A válogatott formában védő Horváth Anna vezetésével, nyolc gólon tartotta zuglói ellenfelét a ZF-Eger női csapata, de ezzel együtt is négygólos vereséget szenvedett a szombat esti meccsen.

ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo 4–8 (2–2, 0–2, 0–2, 2–2)

OB I., nők, 15. forduló
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző.
V.: Csanádi Zs., Fodor R.

ZF-EGER: Horváth A. – Ráski 2, Tóth Cs. 2, Miklós R., Szűcs P., Games, Somhegyi. Cs.: Kékesi, Kocsis Sz., Hornyák S., Szilágyi Sz., Bódi F. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.

BVSC: Tóth E. – Leimeter 1, Máté, Farkas K. 1, Hertzka, Gyöngyössy 3, Farkas T. 1. Cs.: Utassy, Takács O., Kele N., Varga V., Kuna 2, Besszer. Edző: Petrovics Mátyás.

Az Egerben született és február 9-én elhunyt Hevesi István, olimpiai bajnok vízilabdázóra a ráúszást követően emlékeztek.

Rögtön két vendég emberelőnyt védekezett ki a házigazda a ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo női bajnoki mérkőzés legelején, majd Ráski Lilla megszerezte a vezetést csapatának. Ám a zuglóiak hamar fordítottak. Tóth Csenge egyenlítette ki az állást.

Komoly csata bontakozott ki a vízben a második felvonásban is, több mint három percet várni kellett az első találatra. Ha Horváth Anna nem mutat be egymás után olyan sok bravúrt, akkor valószínűleg ideje korán eldől a találkozó. Így viszont a jól záró hátsó alakzatnak köszönhetően továbbra is remekül tartották magukat a hazaiak. Az ötödik vendég emberelőny végén Gyöngyössy Anikó sakk-matt ziccert zárt pontosan, először kialakítva ezzel egynél nagyobb különbséget – írta az egrivizilabda.hu

Fotó: Nemes Róbert

A térfélcserét követő első gólt is a fővárosiak szerezték, újfent Gyöngyössy Anikó révén (immáron harmadjára), de a védekezése ennek ellenére sem volt rossz a házigazdának. Azonban elől rendre rossz megoldások születtek, sokszor még azok sem, és így nehéz volt mit kezdeni. Nyolc perccel a befejezés előtt, alighanem eldőlt a találkozó sorsa. Kár érte, mert, hogyha egy picivel pontosabbak lettek volna az egriek támadásban, akkor még egy nagyon komoly hajrát is láthatott volna a közönség. – részletezte Fenyves Balázs az egyesület honlapján.

Maradt a szimplán szoros eredmény kiharcolásának lehetősége, főleg, amikor Tóth Csenge tizenhét perces gólcsendet tört meg. Csakhogy a balkezes Leimeter Dóra a kígyótérről tekert be egy lövést, amivel viszont már tényleg eldőlt minden. Az utolsó percekben még Ráski Lilla választott ötletes megoldást, amivel megint sikerült közelebb férkőzni a riválishoz.

A vége négygólos különbség lett, ami egyáltalán nem rossz eredmény.

az eredeti hír itt elérhető