Fradi: A kezdeti évek

2018.02.14

Megnyílt a Fradi Múzeum új időszakos kiállítása! A tárlat “Az amatőr kezdetektől a profizmusig” címet viseli.

Új időszakos kiállítással várja az érdeklődőket a Groupama Arénában található Fradi Múzeum! Az FTC történetének 1899 és 1945 közötti időszakát bemutató tárlat február 8-án nyílt meg.

– Az új kiállítás azt az időszakot mutatja be, amely megalapozta klubunk dicsőségét – mondta az ünnepélyes megnyitón Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója. – A megalakulástól, a munka kezdetétől követhetjük végig, ahogy a Ferencváros az ország legnépszerűbb és legnagyobb klubja lett. Az utódok, így mi is, az ekkor megalapozott hagyományoknak megfelelően dolgoznak azóta is. Ez a kiállítás segít megérteni, hogy mekkora megtiszteltetés, hogy a Fradit szolgálhatjuk, és azt is, hogy a Ferencváros mitől Ferencváros.

Az amatőr kezdetektől a profizmusig című kiállítás a ferencvárosi labdarúgócsapat kezdeti sikereit idézi fel: többek közt 16 bajnokcsapat névsorát, 9 sikeres Magyar Kupa-döntő összeállítását és a 2 Közép-európai Kupa-győzelemig vezető utat.

A Fradi Múzeum új kiállításában az időszak érmei, trófeái és csapatfotói segítik a látogatót, hogy jobban átélje a kor hangulatát.

Az izgalmas kiállítás megalkotásában – ahogy azt megnyitó beszédében Nyíri Zoltán is kiemelte – fontos partner volt Tóth István, aki nagyapja, Tóth Potya István hagyatékából 17 relikviát biztosított a tárlat számára.

az eredeti hír itt elérhető