Bikavér Párbaj – kiderül, mit tudnak az egri és szekszárdi borászok

2018.02.15

A bikavér két hazai borvidéke, Eger és Szekszárd idén is megrendezi a Bikavér Párbajt. A március 2-ára kitűzött rangos eseményen a jeles egri és szekszárdi borászok közösen mutatják be a két borvidék egyedi stílusú bikavéreit.  

Ha külföldieket kérdezünk a magyar borról, akkor a tokaji aszú után másodikként legtöbbször a bikavért említik. Március 2-án kiderül, mit tudnak ma az egri és a szekszárdi borászok ebben a műfajban. Bár a termőtájak adottságai eltérnek egymástól, abban osztozik az egri és a szekszárdi bikavér, hogy legalább négyféle szőlőfajtából készül, és több, egymásra épülő minőségi kategóriában jelenik meg.

A bortípus presztízsének emelésén sokat dolgoznak mindkét borvidék vezető termelői, a munka eredményét az egriek és a szekszárdiak idén is közösen mutatják be Budapesten, az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj kóstolóján. A folyamatos együttgondolkodás és összefogás a garancia arra, hogy a bikavérek végre a méltó helyükre kerülhessenek – adja hírül a Bor és piac.

Párbajra vonul Eger részéről: Balga Családi Pincészet, Besenyei Borház, Bolyki Pincészet, Böjt Borászat, Tóth Ferenc Pincészet,Eszterházy Szőlőbirtok, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Molnár Pincészet,
Ostorosbor Pincészet, Petrény Winery, Simon Pincészet, St. Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Vilmos, Varsányi Pincészet, Villa Wanda Bormanufaktúra.

Március 2-án, Budapesten a Corinthia Hotel Báltermében sétáló kóstoló keretében ismerkedhetnek meg a vendégek a különböző évjáratú, kékfrankos alapú házasításokkal, amelyeket személyesen a borászok mutatnak be, illetve lehetőség van kóstolni a délutáni órákban a sommelier-kkel és borkereskedőkkel együtt.

Az esemény Facebook oldala itt található, honlapjáért pedig ide klikkelj.

Borítókép: archív fotó, Nemes Róbert

az eredeti hír itt elérhető