Nem kerül pont a per végére

2018.02.15

Személyét ért támadásként értelmezi Mirkóczki Ádám Lombeczki Gábornak, a Fidelitas megyei választmányi elnökének kijelentéseit. A Jobbik országgyűlési képviselője az M25-ös útépítéssel kapcsolatban hangsúlyozta: első fokú, nem jogerős ítéletében a Fővárosi Törvényszék neki adott igazat. Az ítélet nem emelkedik jogerőre, mert Lombeczki Gábor fellebezést nyújt be ellene.

2017 nyarán Mirkóczki Ádám több alkalommal is szóba hozta az M25-ös gyorsforgalmi út nyomvonalának esetleges módosítását, az egri Fidelitas és annak megyei választmányi elnöke, Lombeczki Gábor állítása szerint jobbikos földspekuláció okán. Ebben az ügyben hozott most első fokú ítéletet a Fővárosi Törvényszék.

Mirkóczki Ádám a döntést részletezve többek között azt mondta: a Fidelitasnak 450 ezer, Lombeczki Gábornak 300 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie, valamint a teljes perköltséget is állniuk kell. Lombeczki Gábor az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki, ebben az áll:

“Az elsőfokú ítélet nem jogerős, fellebbezni fogunk. Mirkóczki Ádám az a politikus, aki lebontaná a határzárat, és felháborítónak tartjuk, hogy nem támogatta az M25-ös út mielőbbi megépítését sem. Az autópálya összeköttetés fontos Egernek, a Jobbik pedig mindent megtett, hogy ez a beruházás elcsússzon.”

Borítókép: Archív fotó – EH

az eredeti hír itt elérhető