Globális szerepet szán az SEG Automotive a miskolci gyárának

2018.02.16

A januárban új tulajdonosi körbe került és új néven működő cégcsoport miskolci leányvállalatában már februárban köszönthették a cégcsoport csúcsvezetőit.

Ulrich Kirschner vezérigazgató és Peter Sokol műszaki igazgató kereste fel a világ 16 legfontosabb autóipari piacán üzemelő cégcsoport miskolci egységét, ami egyúttal a miskolci gyár a teljes cégcsoporton belüli kiemelt jelentőségét is mutatja.

A globális felsővezetés áttekintette a miskolci gyár egyes részlegeinek működését, megismerkedett a cég kommunikációs terveivel. A gyár helyi vezetésével közösen megvizsgálták az idei évre tervezett gazdasági mutatókat, valamint a közép- és hosszabb távú gazdasági stratégiáját. Ulrich Kirschner vezérigazgató és Peter Sokol műszaki igazgató megtekintette a cég nemrégiben átadott új logisztikai központját is – írta sajtóközleményében a cég.

Fotó: SEG Automotive

– Mint a cégcsoport legnagyobb gyártóegységének, a miskolci gyárunknak központi szerepe van a fenntartható globális növekedési stratégiánkban. Büszkék vagyunk a magyar leányvállalat folyamatos fejlődésére, bővülésére és példás minőségbiztosítására is – mondta el a látogatás után Ulrich Kirschner vezérigazgató.

A csúcsvezetői látogatás során jóváhagyták a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. üzleti stratégiáját és globális támogatásukról biztosították a miskolci gyár helyi vezetését. Ulrich Kirschner vezérigazgató azt is egyértelművé tette, hogy az új, kínai tulajdonos, a Zhenghou Coal Mining Machinery Group és a hozzá kapcsolódó befektetési csoport az operatív irányítást a németországi központ kezében tartja, így az eddig megszokott rendben zajlik a teljes cégcsoport vezetése. Az SEG Automotive a jövőben is önálló vállalatként folytatja tevékenységét és a korábbi menedzsment irányításával halad a már megkezdett, megnyugtató növekedési ütemet ígérő úton.

az eredeti hír itt elérhető