Ericson-díj: fizika és matematika tanárokat lehet jelölni

2018.02.18

Március 11-éig lehet jelölni Ericsson-díjra a legjobb matematika és fizika tanárokat – reméljük, egri pedagógus is a jelöltek között lesz.

A 250.000 forint anyagi támogatással járó díjat az Ericsson Magyarország a matematikát- és fizikát oktató pedagógusok munkájának elismerésére alapította, az idei lesz a huszadik díjátadó. A díjra esélyes pedagógusok szakmai munkája és emberi hozzáállása teszi lehetővé, hogy a hazai műszaki és természettudományi diplomával rendelkezők tudása megfelelő szellemi értéket képviseljen, és vonzóvá tegye a beruházást infokommunikációs csúcstechnológiák kutatás-fejlesztésébe Magyarországon.

A díjat általános-, vagy középiskolákban fizikát vagy matematikát oktató pedagógusok nyerhetik el. Az ajánlásokat március 11-éig várják – online.

Kategóriák 

1. ,,Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért” díj
Két matematikát és két fizikát tanító pedagógus (általános vagy középiskolai) részére egyenként 250 000 Ft-tal járó díj. Azok kaphatják, akik tanítványaikkal aktívan bekapcsolódtak a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok vagy az ABACUS folyóiratának pontversenyeibe, vagy a tanítás mellett évek óta a legtöbbet teszik a tantárgyuk iránti érdeklődés felkeltéséért és megszerettetéséért.

2. ,,Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” díj
Két matematikát és két fizikát tanító pedagógus (általános vagy középiskolai) részére egyenként 250 000 Ft-tal járó díj. Azok kaphatják, akiknek tanítványai a legjelentősebb hazai vagy nemzetközi egyéni versenyek valamelyikén a 2012-2013-as tanévtől kezdődően elnyerték az első öt díj egyikét.

A díjakat a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány kuratóriuma április közepéig dönt a díjazottak személyéről. További részletek és pályázati adatlapok itt találhatók.

az eredeti hír itt elérhető