Női vízilabda – Az ötödik hely már minimum megvan

2018.02.18

Mármint az alapszakaszban, amíg ugyanis a ZF-Eger női csapata hozta a kötelezőt a Tatabánya legyőzésével, addig a Szentes – FTC rangadón vendég siker született. 

OB I., nők, 16. forduló
ZF-Eger – Tatabánya
17-10 (4-2, 2-3, 7-3, 4-2)

Öt támadás, négy gól. Jól kezdte Tatabánya elleni hazai bajnokiját a ZF-Eger női együttese. Négy perc sem kellett a 4-0-ás állás kialakításához, és nem kellett négy perc a csapatkapitány Somhegyi Noéminek sem, aki ennyi idő alatt szerzett mesterhármast – olvasható az egri klub honlapján.

Fotó: Lénárt Márton

Naná, hogy érkezett ellenakcióként a vendég időkérés, aminek elsőre úgy tűnt, volt is hatása. A játék egymás után érkező két tatabányai góllal folytatódott.

Az első negyedben ezzel együtt sem született több találat, vagyis egyelőre fantasztikus rajtjának köszönhette előnyét a sárga-kék alakulat. A második etapot is a mieink kezdték jobban, egy újabb centergóllal ugyanis Brigitta Games volt eredményes, a mérkőzésen már második alkalommal.

Fotó: Lénárt Márton

Nem sokkal később újra kialakult a mostanában egri meccsen igen sokat tapasztalt 6-3-as állás, viszont ezek után a nagyszünetig elég rossz irányban kezdett elindulni az összecsapás. A vendégek világbajnok hálóőre, Zirighné Sós Ildikó egyre több nagy védést mutatott be, elől pedig Tátrai Szonja és Jenei Katamegoldásaival visszajöttek mínusz egyre a kéksapkások.

Ez is maradt a félidő állása, még szerencse, hogy a térfélcsere utáni játékrész egy távoli, és ami ennél is fontosabb, pontos Tóth Csenge próbálkozással kezdődött. Érezhetően úgy alakult ez a szombat esti találkozó, hogy amikor kicsit szorosan kezdett el alakulni a meccs, rögtön megrázták magukat a hazaiak, ami elegendőnek is bizonyult ahhoz, hogy újra sikerüljön elmenni.

Fotó: Lénárt Márton

Így volt ez a harmadik etap közepénél is, amikor Somhegyi Noémi és Brigitta Games is negyedik-negyedik gólját lőtte meg (10-6). Még a negyed vége előtt előbbi játékos aztán az ötödiket, majd a hatodikat is, szóval nyugodtan elmondhatjuk, hogy ezen a meccsen leginkább – posztjukat tekintve – a centerek érezték nagyon a kaput.

Az utolsó ráúszás mindezek tudatában már plusz hatos állásnál kezdődhetett, a hazai szakvezetés ezért már a kapuban is váltani tudott, érkezett Aranyi Réka. El is dőlt már ideje korán a mérkőzés, amit ezúttal elsősorban kiváló emberelőnyös mutatójának tudhatnak be a hazaiak.

Fotó: Lénárt Márton

Hozta ezzel a kötelezőt a ZF-Eger, ám mivel az FTC is nyerni tudott Szentesen, így a negyedik hely megszerzésére csökkentek az esélyek. Ami ugyanakkor jó hír, hogy ezzel az alapszakasz végén már matematikailag sem végezhet ötödiknél rosszabbként az együttes, vagyis az is biztossá vált, hogy Eger-Fradi csatát rendeznek majd az elődöntőbe jutásért.

Fotó: Lénárt Márton

További részleteket és nyilatkozatokat olvashattok a klub honlapján.

az eredeti hír itt elérhető