Szeretik a turisták Egert – rekord számok a város turizmusában

2018.02.19

Budapest után 2017-ben Eger volt a második leglátogatottabb turisztikai célpont hazánkban. A szakemberek 623 ezer 263 vendégéjszakát regisztráltak a hevesi megyeszékhelyen, ahol 31 ezerrel több vendég foglalt szállást, mint egy évvel korábban – írja a turizmus.com.

Immár fél évtizede töretlenül fejlődik a város idegenforgalma – mondta Hegedűsné Majnár Márta, az Egri Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője – 2013-hoz képest a vendégéjszakák 54 százalékkal növekedtek. A szálláshelyek közül a turisták többsége a hoteleket részesítette előnyben, és tavaly a vendégéjszakák 55 százalékát ezekben foglalták le. A magánszálláshelyek 26, a panziók 6 százalékkal, a kempingek, az üdülőházak pedig 2 százalékkal részesültek a kínálatból.

Tapasztalatok szerint főleg a hosszú hétvégéken érkeztek a legtöbben Egerbe, leginkább hazai turisták, a külföldiek közül pedig nagyobb számban lengyelek, csehek, szlovákok érkeztek, sőt, miután az ázsiai- és amerikai utazási irodák képviselői is felfigyeltek a térségre, amerikaiak, kanadaiak, kínaiak, indiaiak, japánok és dél-koreaiak is egyre érkeztek – részletezi a portál.

Az idegenforgalmi adó mértéke 2013 óta a városban, a vendégéjszakák száma viszont öt év alatt 220 ezerrel növekedett. Az önkormányzat tavaly rekord összegű, 231 millió 533 ezer forint idegenforgalmi adót szedett be.

A marketing munkát négy nyelvű turisztikai honlap segíti, bemutatkozik Eger az Utazás Kiállításon is és már most gőzerővel készül a város a  tavaszi rendezvényekre.  Az egri és térségi programok mellett a vár mint Nemzeti Emlékhely, a kiváló minőségű borok, a gyógyvizek és a barokk hangulat együttesen adják a város turisztikai vonzerejét.

További részletek a turizmus.comon.

Archív fotó: Nemes Róbert

az eredeti hír itt elérhető