Wass Albertől neveztek el teret Egerben

2018.02.19

Simó József, a Czegei Wass Alapítvány elnöke hangsúlyozta, Wass Albert életművének üzenete számunkra, hogy az igazság a legfontosabb.

Az író, költő halálának huszadik évfordulóján rendeztek ünnepséget a Farkasvölgy utcai óvoda előtti téren szombaton – számolt be a heol.hu. Itt állítottak korábban Szent János Város negyedmesterei „beszélő” szobrot az erdélyi írófejedelem emlékére. Mint Cseh István, a negyed fertálymestereinek vezetője elmondta, azon dolgoznak, hogy a tér visszakaphassa eredeti szakrális jellegét, s igazi közösségösszekovácsoló hellyé válhasson a városrészben.

Fotó: Egres Béla

Habis László, Eger polgármestere üdvözlő szavaiban megköszönte a negyedmestereknek teremtő munkájukat, mert csak ilyen hozzáállással válhat a város igazi otthonunkká. Szíki Károly Wass Alberttel való személyes találkozásait idézte fel, s végül – kezébe egy nagyon is valós székely zászlót szorítva mondta el az író A láthatatlan lobogó című költeményét. Jelen volt az eseményen, s méltatta Wass Albert munkásságát, emberségét, Simó József, a Czegei Wass Alapítvány elnöke.

Végül Habis László és Orczy Sturmann Péter fertálymester leplezték le a tér új névtábláját, melyet dr. Csizmadia István kanonok áldott meg.

További képekért és részletekért kattintsatok a heol.hu oldalra.

az eredeti hír itt elérhető