Nyertes az Egri Törvényszék pályázata

2018.02.21

Az Országos Bírósági Hivatal 2017-ben negyedik alkalommal hirdette meg a Ráth György Bírósági Történelem és Hagyományápolási Pályázatot. A pályázat célja, hogy hozzásegítse a törvényszékeket ahhoz, hogy a bíróságok történetével kapcsolatos kutatásokat végezzenek, konferenciákat, kiállításokat szervezzenek, régi bútorokat, könyveket restauráltathassanak.

Az Egri Törvényszék pályázatát a bíráló bizottság támogatásra érdemesnek ítélte. A nyertes pályázók dr. Handó Tündétől, az Országos Bírósági Hivatal Elnökétől emléklapot vehettek át – tájékoztatott Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

Fotó: Egri Törvényszék

Az Egri Törvényszék pályázatának címe az Egri Törvényház Története. A törvényház épülete átfogó, teljes felújítás alatt áll, amelynek átadása 2018 tavaszára várható. Az épület eredeti átadása 1908-ban történt, ennek 110 éves évfordulója egybeesik az újbóli birtokbavétel időpontjával. Ez a közelgő esemény méltó megemlékezést kíván. A törvényszék a benyújtott és nyertes pályázat keretében bíróságtörténeti kiállítást szervez, amelyet a bíróság dolgozóin túl bemutat a társszervek tagjainak, a heves megyei intézmények dolgozóinak, a megye polgárainak és minden érdeklődőnek.

az eredeti hír itt elérhető