Pedagógusok katasztrófavédelmi felkészítése

2018.02.23

Pedagógusok számára tartott felkészítést az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség szerdán. A rendezvény célja az volt, hogy olyan ismereteket adjunk át a résztvevő tanároknak, pedagógiai szakembereknek, melyeket egyrészt a diákok és pedagógus társaik felé tovább tudnak adni, másrészt az, hogy az oktatási intézmények megfeleljenek a vonatkozó tűzvédelmi szabályoknak.

Ezen célok megfogalmazásával nyitotta meg a felkészítést Mérai Péter tű. alezredes, kirendeltség-vezető, köszöntve a nagy számban megjelent pedagógusokat – olvasható a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Első előadóként Nagy László tű alezredes iparbiztonsági felügyelő tartott előadást kritikus infrastruktúra védelem témakörben, kiemelve az információs rendszerek biztonságával kapcsolatos tudnivalókat. Második előadóként Zelei László tű. alezredes polgári védelmi felügyelő adott tájékoztatást a katasztrófavédelmi ismeretek oktatásának lehetőségeiről, formájáról és módszereiről.

Fotó:EgerKVK

A képzés második részét Bata Ádám tű. őrnagy nyitotta meg és ismertette az iskolák általános tűzvédelmi előírásait. Utolsó napirendi pontként Rónai Róbert tű. alezredes hatósági osztályvezető mutatta be az iskolákra vonatkozó tűzvédelmi szabályokat, a rendezvények megtartásával kapcsolatos előírásokat. Előadásában részletezte a tűzvédelmi célú ellenőrzéseken feltárt legáltalánosabb hibákat és a leggyakrabban felmerült kérdéseket és válaszokat.

Az előadások végén lehetőség volt konzultációra, a résztvevők általános és egyedi kérdések sokaságát tették föl az előadóknak. A felmerült kérdések megválaszolását követően, bízva a további jó együttműködésben Zelei László tű. alezredes zárta be a rendezvényt.

Az előadások tartalmáért kattintsatok a heves.katasztrofavedelem.hu oldalra!

az eredeti hír itt elérhető