Segítség a rászorulóknak a nagy hidegben

2018.02.23

„Vörös kód riasztást” adott ki Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombat déltől, a várható extrém hideg miatt – írja az MTI.

Eger MJV Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a napokban várható, igen hideg időjárásra való tekintettel az alábbi intézkedésekkel segítjük a rászorulókat:

Akinek segítséget jelent, ha fűtött helyiségben zsíros kenyeret és forró teát fogyaszthat, az a Tulipán téri Gondozói házban ezt megteheti. Itt bárki nappal is tartózkodhat, melegedhet. Amennyiben a rászorulók létszáma ezt indokolja, úgy – hasonló céllal – megnyílik az ellátásra szorulók előtt a Szvorényi utca 69. szám alatti, volt általános iskola épülete is, együttműködésben a Főegyházmegyei Karitász Központtal – tájékoztatott Zentai László, önkormányzati sajtóreferens.

Kérünk mindenkit, aki segítségre szorulót lát, hogy a nap bármely órájában hívja a 30/401-0107-es telefonszámon az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény ügyeletes szociális munkását. A szakemberek a hidegre való tekintettel nem csupán ügyeletet tartanak, hanem e hétvégén is az utcán dolgoznak majd. A fenti mobilszám hiányában az ismert segélyhívó számok egyikét (pl. 112) is tárcsázhatjuk. A lényeg az, hogy figyeljünk egymásra és segítsünk, ha bajba jutott, veszélyben lévő embert látunk Eger utcáin. Ezzel – szó szerint – életet menthetünk.

Archív fotó: EH

A Vöröskereszt a február 23-án takarót, meleg ruhát, meleg teát, zsíroskenyeret, illetve konzervet osztott a hétvégére a rászorulóknak. Legközelebb február 26-án, 8 óra 45 perckor, a megszokott helyen, a Klapka u. 9. szám előtt kínálnak forró teát és zsíros kenyeret, s ezt a segítő tevékenységet minden munkanapon végzik Egerben, március 31-ig.

Eger Önkormányzata szociális intézményén keresztül – és minden illetékes szervvel együttműködve – igyekszik jól koordináltan, kielégítő módon gondoskodni a segítségre szorulókról.

az eredeti hír itt elérhető