Programajánló és vadászati korlátozások – szolgálati közlemény az Egeredő Zrt.-től

2018.02.24

A meteorológiai tél utolsó napjaiban megérkezik az igazi zord idő. Aki fával fűti otthonát, érdemes az eddigieknél több fahasábot bekészítenie a kályha mellé, hogy a havazást és a zúzmarás tájat a meleg szobából csodálhassa. A szombat még enyhe, de vasárnaptól erős éjszakai fagyokat, havazást jósolnak a szakértők, sőt a nappali órákban sem emelkedik 0 fok fölé a hőmérő higanyszála.

A havas csúcsok szerelmesei térdig érő hóval számoljanak a Mátra és a Bükk magasabb csúcsain is, és fokozottan ügyeljenek testi épségükre – tájékoztatott az Egeredő Zrt-től Vigh Ilona, kommunikációs és közjóléti vezető.

Programajánló – Kiállítások

Magyarország legnagyobb vadászati kiállítása, a FeHoVa előző hétvégén rekordközeli látogatóról számolhatott be. A standoknál kígyózó sorokban álltak a vadászat és a horgászat iránt érdeklődők, míg a szakmai fórumokon az ágazatot érintő legfontosabb kérdésekről esett szó, mint az afrikai sertéspestis elleni védekezés és az erdei vadkárbecslés módjairól.

A jágerek a hétvégén egy másik vidék vadászati kínálataival is megismerkedhetnek, hiszen 02.25-ig tart a salzburgi Die Hohe Jagd & Fischerei vásár, ahol a szomszédos Ausztria vadászati lehetőségei kerülnek terítékre.

Mivel a hazai erdőgazdaságok számos erdei szálláshellyel és erdőhöz kapcsolódó turisztikai szolgáltatással rendelkeznek, így a március 1-jén nyitó Utazás Kiállításon is részt vesznek, mint kiállítók, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Szálláshely

Március 1-től foglalható a Pazsagi Turistaház a http://www.erdeiszallas.hu/szallasok/pazsagi-turistahaz oldalon. Az elegáns szobák mellett a vendégek az emeleti matracszállást vagy a főépület melletti kisebb épületet is választhatják erdei pihenésükhöz.

Vadászati korlátozások

Véget ért a társas vadászatok fő szezonja, de egyéni vadászatokra a továbbiakban lehet számítani. A még rövid nappalok miatt az erdőlátogatást 9 és 16 óra közé tervezzék!

Szilvásvárad

A Szalajka-völgyben több felújítást hajtott végre az EGERERDŐ Zrt., például hidak, korlátok elkorhadt részeit cserélte, hogy a közelgő turistaszezonban minél biztonságosabb erdei élményben legyen része a több ezer kirándulónak.

A kisvasútak közül egyedül a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút várja az utasokat, mely menetrend szerint zakatol a jégvirágos tájon.

az eredeti hír itt elérhető