Eszterházy KESC: nem sikerült visszavágni

2018.02.25

A rangadó elvesztésével egy pontra olvadt a listavezető Eszterházy KESC előnye a Szeged KKSE, Szent István SE kettőssel szemben.

PC Trade Szeged KKSE – Eszterházy KESC 32–22 (18–8)

NB I/B, nők, kelet, 17. forduló
Szeged, Városi stadion, 70 néző.
V.: Sándor Gy., Szabó B.

EKESC: Győrffy – Bocsi, IVÁN E. 8, Petrovics 6, Sári 3, Hanczvikkel, Buzsáki 1. Cs.: Leiner – Molnár N. 2, Kovács F., Vesztergombi 1, Kobela 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.

Tíz találattal kapott ki idegenben az Eszterházy KESC felnőtt együttese a másodosztályú bajnokságban közvetlenül mögötte álló PC Trade Szeged KKSE gárdájától. Nem ezt vártuk, de sajnos a látottak alapján teljesen reális eredmény született – írta a meccsről Fenyves Balázs az eszterhazykesc.hu oldalon.

Nagyjából tíz percig állt szorosan a meccs, ezt követően viszont szétzuhantak a vendégek. Már az első félidőben gyakorlatilag eldőlni látszott a rangadó, a huszonhetedik percben Takács Kitti góljával ugyanis kétszámjegyűvé vált a különbség a házigazdák javára. A szünetben arra hívta fel a társaság figyelmét Debre Viktor, hogy a meccs már alighanem elment, de arra, hogy milyen különbségben kapnak ki a tanítványok, oda kellene figyelni.

Sajnos a hátrány a fordulás után sem akart csökkenni, és bár a végeredmény ugyanúgy kereken tíz gólt mutat, már mínusz tizennégynél is jártak az egyetemisták. Egy ilyen összecsapás után nehéz bárkit is pozitívan értékelni, mégis, Iván Emese ugyan több hibával, de nagy kedvvel játszott, amit mutat is a nyolc szerzett találata.

Összességében nem lehetünk elégedettek: ennél sokkal többet tudnak a lányok, de nem első alkalommal bénul meg az együttes egy komoly ellenféllel szemben. Erős rivális pedig még jön tavasszal, nem is egy…

Borítókép: Pixabay/JeppeSmedNielsen

az eredeti hír itt elérhető