Ki mennyire fázott reggel?

2018.02.25

Didergős vasárnap reggel köszöntött ránk, északon néhol mínusz 16, mínusz 17 fokig hűlt le a levegő. A délelőtti órákban a leghidegebbet Kékestetőn mérték: mínusz 13.76 Celsius-fokot.

Bezzeg Nagykátán 22,4 fokot mértek, igaz 1990-ben. Ez volt a napi melegrekord. Ám ha megnézzük, hogy a napi hidegrekord mínusz 23,1 fok volt 1956-ban Győrben, akkor nem panaszkodhatunk.

Az Időkép.hu hőtérképe itt található, nézzétek meg, hol mennyit mérnek éppen. Napközben is mínuszokra készülhetünk. A szeles, napos időben, helyenként hózáporok is előfordulhatnak.

Kékestető (Fotó: Ifj. Németh Lajos/idokep.hu)

A meteorológiai szolgálat egyébként riasztást adott ki több északnyugati járásra hófúvások veszélye miatt. Azt írják, főként Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben lehet hófúvásra számítani.

Hóátfúvás miatt továbbra sem járható három mellékút Vas megyében, ahol további mintegy ötven útszakaszon a Magyar Közút csaknem száz munkagépe dolgozik. Lezárt útszakaszok csak Vas megyében vannak. Az ország szinte teljes területén csapadékmentes az időjárás, a gyorsforgalmi utak jellemzően szárazak vagy sónedvesek.

az eredeti hír itt elérhető