Barlangoljunk! Március újra a Barlangok Hónapja lesz

2018.02.26

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. Írjuk, milyen lehetőségeket kínál a Bükki Nemzeti Park.

A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat – írja honlapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága.

Az Esztáz-kői barlangot is érdemes megnézni (Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatósága)

Március folyamán mind a kiépített, így kényelmesen bejárható, világítótestekkel és korlátokkal ellátott barlangok, mind pedig a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangok megismerésére különleges lehetőségeket biztosít a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága.

Március 3-án, szombaton Esztáz-kői barlangtúrán vehetnek részt az érdeklődők, gyalog és kerékpárral. Jelentkezés és további részletek, valamint a nemzeti park további Barlangoljunk! programjairól információk ide kattintva találhatók.

Barlangok Hónapja programsorozat alkalmából a lillafüredi Szent István-barlangot és Anna-barlangot március 5-e és 11-e között mindenki csoportos kedvezménnyel látogathatja, az óvodás korú gyerekek pedig regisztrációs jeggyel.

az eredeti hír itt elérhető