Jonathan Kreisberg Egerben! A nemzetközi gitáros ikon koncertet ad városunkban!

2018.02.26

Jonathan Kreisberg korunk egyik leglenyűgözőbb zeneszerzője, meghatározó szereplője a mai nemzetközi jazz színtérnek, állandó fellépője neves fesztiváloknak és kluboknak. Európai turnéjának egri állomásán vendége Fenyves Márk dalszerző és jazzgitáros formációja, a Fenyves Trio.

Az Egyesült Államokból származó gitárművész egyszerre hagyománytisztelő és újító játékával világszerte egyre növekvő rajongótáborra tett szert. Rendszeresen készít lemezeket és turnézik saját zenekaraval, valamint a hammondorgonista jazzlegenda, Dr. Lonnie Smith vendégeként. Olyan további neves előadókkal is együtt dolgozott, mint például Joe Henderson, Michael Brecker, Red Rodney, Lee Konitz, Joe Locke, Don Friedman, valamint Bill Stewart. Saját zenekarával, a Jonathan Kreisberg Quartettel világszerte a legnagyobb jazzfesztiválokon is fellép. Zenei munkássága mellett fontos szerepet játszik életében az oktatás is: mesterkurzusokat tart és vendégelőadóként szerepel zeneiskolákban és egyetemeken – írja az Egri Kulturális és Művelődési Központ honlapján.

Jonathan Kreisberg

Az este másik fellépője Fenyves Márk dalszerző és jazzgitáros. Eddig több mint tíz lemezen jelentek meg szerzeményei, zenekaraival bejárta Európa számos országát, a Jazzy rádión rendszeresen hallhatóak dalai. A zenekar többi tagja is rendszeres fellépője a magyar jazz életnek, és tagjai számtalan hazai produkciónak. A 2017-ben alakult formáció a gitáros, Márk szerzeményeit játssza. Decemberben jelent meg bemutatkozó kislemezük „Homecoming” címmel. A stílusbeli sokszínűség és játékosság ellenére a zenakarra jellemző egyfajta régies hangulat, amiben bárki megtalálhatja a számítását.

Tehát! Március 26-án a Forrás Gyermek- és Ifjusági Központban – kihagyhatatlan! Az esemény Facebook oldala itt található.

az eredeti hír itt elérhető