48 napon át számos remek programmal dübörög majd az Egri Tavaszi Fesztivál

2018.03.01

Március 15-én útjára indul az Egri Tavaszi Fesztivál, amely egészen május 1-ig tart. Ez idő alatt jobbnál jobb rendezvényekre látogathatunk el, irodalmi estek, kiállítások és élő koncertek fűszerezik a programsorozatot.

Az esemény mottója:  „Csillagtól Csillagig”. Az Egri Csillag új évjáratának hagyományos fellövésétől az Egri Csillag Weekend rendezvényig tart, vagyis március 15-től május 1-ig.

A 48 nap alatt szebbnél szebb, érdekesebbnél érdekesebb előadás, kiállítás, koncert, produkció, film, zene, tánc, színház és képzőművészeti program zajlik a városban, miközben az utcákon, a tereken, a bevásárlóközpontokban lépten-nyomon fesztiválhangulatba és rögtönzött fesztivál előadásokba botlik az érdeklődő.

A nyitóprogram március 15-én lesz, méghozzá a VIII. Egri Csillag fellövésével. Este fél hatkor indul a hagyományos felvonulás a Végvári Vitézek közreműködésével a Várból a Líceumig az első palack Egri Csillaggal. Az ünnepi köszöntőket a borkóstoló követi, melyen 15 borászat több mint 30 borából válogathattok. Bemutatkozik a 2017-es évjáratú Egri Csillag valamint idén először Egri Bikavérek is részt vesznek a kóstolón.

A napot Tóth Vera akusztik koncertje zárja.

Ez csak az első napja lesz a Tavaszi fesztiválnak, ha érdekelnek a további programok, az esemény honlapjára kattintva megtaláljátok.

az eredeti hír itt elérhető