Férfi vízilabda – Győzelem Hollandiában, második helyen a ZF-Eger

2018.03.01

Tíz góllal diadalmaskodott Hollandiában a ZF-Eger férfi vízilabda csapata a Bajnokok Ligája B-csoportjának kilencedik fordulójában.

Bajnokok Ligája, B-csoport, 9. forduló
AZC Alphen – ZF-Eger 4-14 (1-2, 1-4, 2-4, 0-4)

A legrangosabb kontinentális klubsorozat főtábláján szerda este 14-4-re győzte le a házigazda AZC Alphen együttesét Dabrowski Norbert legénysége – írja az Agriasport.

Az erőviszonyok ismeretében nem is számíthattak másra az egri szurkolók, hiszen a tulipánosok szerzett pont nélkül szerénykednek a csoport sereghajtó pozíciójában. A nyolcas döntőre hajtó egriek gond nélkül hozták a kötelező sikert.

Az Alphen a meccs kezdeti periódusában adták fel a leckét a betegeskedő Uros Csucskovicsot nélkülöző Egernek. Mi szereztünk vezetést Sztrahinja Raszovics találatával, amit az Alphen egy másik szerb légiós Milos Filipovics góljával egalizált. 3-1 után még közelebb férkőzött a holland együttes, azonban a második felvonás közepétől már nem kellemetlenkedtek nagyon a házigazdák.

Fokozatosan húzott el a remeklő Raszovics és Decker Ádám jóvoltából a magyar bajnoki ezüstérmes, amely az utolsó felvonás kezdetén már 10-4-re vezetett. A végjátékban még inkább kidomborodott a tudáskülönbség, ekkor már gólt sem kapott a Mitrovicsot váltó Csiszár Boldizsár.

A könnyed sikerrel megerősítette második helyét a csoportban a ZF-Eger, amely lassan már matematikailag is bebiztosítja nyolcas döntős részvételét. A folytatás jóval nehezebb lesz, szombaton a magyar bajnokság középszakaszában a Ferencvárost fogadják a mieink a Bitskey Uszodában.

További részletek: Agriasport.hu

az eredeti hír itt elérhető