Rubi Gergely: Vona Gábornak le kell mondania

2018.03.02

Újabb egykori jobbikos képviselő kritizálta Vona Gábort. Rubi Gergely, a párt volt országgyűlési képviselője az Echo TV Napi Aktuális műsorában úgy fogalmazott – ha a Jobbik a jelenlegi irányvonalat folytatja, akkor nincsen jövője. Véleménye szerint Vona megfosztotta a pártot saját ideológiájától és ha nem akarja tovább rombolni akkor le kell mondania.

Eltűnt a radikalizmus a néppártosodás útjára lépett Jobbikból, ennek érdekében a tagsága kétharmadát már elvesztette, úgy ahogy a szavazóit – tette hozzá Rubi az Echo TV műsorában.

 „Az az egymillió ember, aki rá szavazott a választásokon, az azért szavazott rá, mert nemzeti radikális vonalat képviselt. Ez most megszűnt. A választóinak több mint felét elbukta. Ennek egyetlen egy oka van, hogy Vona Gábor pártelnökként kisebbségben van ezzel a véleményével a párton belül.”

Ettől már nincs lejjebb – jelentette ki Rubi Gergely a Jobbiknak a balliberális ellenzékkel való esetleges együttműködésére.  „Ha a párt ezt a vonalat folytatja, akkor nincs jövője, ezért én javasolnám, hogyha Vona nem akar több kárt okozni a pártnak, akkor mondjon le”

A korábbi radikális Jobbikban a “zsidózás és a cigányozás napi szinten jelen volt”.  Felidézte Rubi Gergely azt, amikor Vona Gábor egy korábbi frakcióülésen azt mondta, hogy szívesen bemegy a férfi WC-be és egy pisilés alkalmával megnézi, hogy melyik képviselőtársa van körülmetélve. Ezek most eltűntek. Rubi Gergely hozzátette: nem akarunk új mozgalmat alakítani, vissza akarjuk szerezni a pártunkat az “elliberálisodott” Vona Gábortól – zárta gondolatait a Napi Aktuálisban.

az eredeti hír itt elérhető