Vámos Csaba mottója: Rombolás helyett építkezés

2018.03.02

Vámos Csaba, aki független jelöltként indul az országgyűlési választásokon, az összes ellenzéki pártot megelőzve, másodikként adta le az ehhez szükséges ötszáz aláírást. Pénteken sajtótájékoztatón mutatkozott be, majd beszélt terveiről.

A 36 éves, a feleségével és négy kisgyermekével Egerben élő Vámos Csabát sokan a Kéményseprők Országos Szakszervezete révén ismerhetik. Azt mondta: azt az érdek-képviseleti felfogást, ami szakszervezeti vezetőként jellemzi, át kívánja ültetni a politizálásába is.

Vámos Csaba – Fotó: Nemes Róbert

Legfőbb küldetésének a munkavállalók, az értékteremtő emberek érdekvédelmét tekinti, akiket nem pártpolitikai, vallási, etnikai hovatartozásuk, vagy éppen nemi különbözőségük, identitásuk határoz meg, hanem maga az ember.
– Nincs jobbos és nincs balos melós, ahogy nincs vallásos vagy ateista, magyar vagy éppen cigány, hetero vagy homoszexuális munkás. Elégedetlen és elégedett ember van. Egy elégedett Magyarország megteremtéséhez, felépítéséhez egyaránt szükségünk van keresztény, zsidó vagy éppen pogány testvéreinkre, magyar és cigány honfitársainkra, és ami a legfontosabb, mind a jobb és mind a bal kezünkre – mondta.

Kifejtette: a politizálás irányába éppen a konstruktív együttműködés hiánya és az alacsony színvonalú politikai vitakultúra terelte. Hozzátette: az, hogy független jelöltként indul, nem jelenti azt, hogy elszigetelődne. Nyitottnak és elfogadónak kell lenni – tette hozzá.

Vámos Csaba sajtótájékoztatót tart – Fotó: Nemes Róbert

– Független országgyűlési képviselőként szolgálni szeretném a közösséget, magam is értéket teremteni. Az itt élő, értékteremtő emberekért indulok és vállalom a megmérettetést – mondta.

Vámos Csaba hisz abban, hogy le kell számolni a megosztottság, a kirekesztés és a gyűlölködés minden formájával.
– Kössünk szövetséget mindazokkal, akik a békességért igyekeznek tenni és részt akarnak vállalni ebben az építkezésben – szólított fel.

Kifejtette: a személyi jövedelemadó-rendszerrel kapcsolatos kérdésekben és a foglalkoztatás-politikai ügyekben a legsürgetőbb a konstruktív együttműködés.
– Nem feltétlenül elvetendő az egykulcsos adórendszer, ugyanakkor a támogatások körét szélesíteni lehetne. Fontosnak tartom a munka-magánélet egyensúlyának megteremtését – sorolta.

Vámos Csaba arról is beszélt, hogy az ipari forradalom hozta robotizáció sokak munkahelyének megszűnését okozza. Szerinte ezt a hatást azonban egy átgondolt átképzési rendszerrel, új munkahelyek teremtésével ellensúlyozni lehet.
A független jelölt végül azt mondta: Eger és az itt élők sikeréért akar dolgozni.

az eredeti hír itt elérhető