A nőket köszöntötték a Cukorbetegek Egri Egyesületénél

2018.03.03

Hogy ne mindig a betegségről beszéljenek, minden évben megrendezi a Cukorbetegek Egri Egyesülete a nőnapi ünnepséget, most egy kicsit korábban, már szombaton köszöntötték a férfiak a hölgyeket, Habis László polgármesterrel közösen. A tagok 80%-a  a szebbik nemet képviseli.

A Városháza üvegtermében megtartott eseményen a jókedv és a derű uralkodott – úgy ahogy az egyesület jelmondata is tartja. Jakabné Jakab Katalin elnök elmondta – a betegségükkel kapcsolatos rendezvényeken kívül számos közös programot szerveznek a tagok. Ezekre szükség van, ilyenkor elfelejthetik a bajokat. Együtt nevethetnek, mert a derű a legjobb gyógymód.

A szombati találkozón a férfiak verssel és egy-egy szál virággal köszöntötték a nőket, akik cserébe házi süteményekkel kedveskedtek nekik, mindegyik szigorúan édesítőszerrel készült. Nemcsak a betegségük miatt, hanem azért is, mert év eleje óta részt vesznek a Testsúly kontroll programban, amit igen komolyan vesznek. Kordában tartható vele a vércukorszint és a testsúly is.

Mindemellett felléptek az egyesület fiatal tehetségei énekkel és szaxofon játékkal, valamint a saját énekkaruk, a Mézvirág is, Simon Zsóka vezetésével.

az eredeti hír itt elérhető