Jótékonysági bál a halmozottan sérültekért

2018.03.04

Kilencedik alkalommal bálozott a Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége szombat este. A jótékonysági eseményt majd egy évtizeddel ezelőtt kettőst célt szolgálva hozta létre Domán Zoltán, aki maga is sérült gyereket nevel: felhívják a figyelmet azokra a mindennapi problémákra, amivel nap mint meg kell küzdeniük, anyagilag és lelkileg egyaránt, valamint legalább ilyenkor egy kis kikapcsolódási lehetőset tudnak biztosítani a sorstársaknak és támogatóknak.

Domán Zoltán elmondta – a megyében közel kétszáz sérült gyermeket nevelnek, akik 24 órás felügyeletet igényelnek, a Szülőszövetség hatvan családdal áll kapcsolatban. Sokan magányosak, rájuk szeretnék felhívni a figyelmet.

A rendszeresen szervezett találkozóikkal megpróbálnak segíteni nekik, beszámolnak a jogszabályi változásokról, új módszerekről, programokról és mindemellett kicserélhetik tapasztalataikat is.

A bálon minden évben részt vesz a Fókusz műsorvezetője, Barabás Éva, aki szívügyének tekinti a sérült gyermekek sorsát és segítésüket. Véleménye szerint fel kell hívni a figyelmet a gyerekekre és a családjuk problémáira. Társadalmi összefogással és állami segítséggel enyhíthetőek a terheik.

az eredeti hír itt elérhető