Első helyet is sikerült szerezniük az egri tűzoltóknak az ergométeres bajnokságon

2018.03.05

Március 3-án rendezték meg Szolnokon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jubileumi, immáron tizedik Országos Katasztrófavédelmi Ergométeres Bajnokságát. A versenyen összesen ötvennyolc sportoló mérette meg magát, ebből heten az egri katasztrófavédelmi kirendeltség és tűzoltó-parancsnokság munkatársai.

Az ergométer eszközigényes sport, amely a versenyző minden porcikáját átmozgatja. Dolgozik a láb, a kar, a váll, a hát, s dolgozik a fej is, hiszen könnyedén pórul járhat az, aki a kezdő métereket túl nagy erőfeszítéssel indítja, hiszen a végére nem sok levegője marad. A szolnoki tűzoltó-parancsnokság tornacsarnokában barátságos küzdelem bontakozott ki, a versenyzők egymást túlharsogva buzdították társaikat, a levegőben technikai és taktikai utasítások röpködtek, mígnem végül minden „evezős” célba ért – olvasható a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Fotó: Gyöngyi Ferenc tű. törzszászlós JNSZMKI

A javarészt férfiakból álló mezőnyben három hölgy induló is volt, akik kitartóan küzdöttek egymással a helyezésekért. A versenyzők egyéni és négy fős csapatversenyben tehették próbára erejüket, korcsoportonkénti megosztásban. Egyéniben ezer méter, csapatban négyezer méter volt a táv. A csapatverseny végén félelmetes küzdelem alakult ki, a siker métereken és másodperceken, olykor csupán századmásodperceken múlott.

A női indulók közül az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségről, Istványi Nóra tű. hadnagy volt a leggyorsabb, első helyen „evezett” célba. A negyven év feletti férfiak mezőnyében az ötödik helyen Barkó Péter tű zászlós, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelője, míg a hetedik helyen Vörös Tamás tű. őrnagy, az Egri hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka végzett.

A csapatversenybe négy tűzoltó nevezett be: Bleszity Erik tű. zászlós, Hegyi Ádám tű. őrmester, Bleszity Milán tű. őrmester, Sebők Dávid tű. őrmester, az erős mezőnyben a fiúk küzdöttek, de nem jutottak fel a dobogóra.

az eredeti hír itt elérhető