Íjászat – Az egri Román Bálint Dániel Európa-bajnoki címet szerzett

2018.03.05

A budapesti IFAA teremíjász Európa-bajnokságon és a 3D-s nemzetközi versenyen 24 ország, több mint 509 versenyzője állt a 120 méter hosszú lővonalhoz péntek reggel azzal a reménnyel, hogy a magyar Parlament stilizált ábráját is megjelenítő éremmel a nyakában mehet majd haza a háromnapos versenyzés után.

A Hungexpo területén lebonyolított Fegyver-, Horgász-, Vadász Kiállításba (FeHoVa) ágyazva a Magyar Íjász Szövetség nemzetközi háromdimenziós (3D) versenyt is szervezett – írja az Agriasport.

Az Unicornis Egri Íjász SE színeiben a csigás irányzékos kategóriában Román Bálint Dániel hatalmas fölénnyel állhatott a dobogó tetejére.

Fotó: Román Bálint Dániel Facebook oldala

Tette ezt olyannyira magabiztosan, ha az utolsó sorozat utolsó három vesszőjét ki sem lövi, akkor is nyer. 2016-ban megszerzett IAA 3D Világbajnoki címe után immáron másodszor szólt egri versenyzőnek a magyar himnusz a dobogó legfelső fokán. Neufeld Jenő a korlátlan vadászíjász kategóriában második helyezést ért el úgy, hogy az elsőként végzett svájci világcsúccsal nyert. A Maklári Íjász Egyesületnél készült egri íjász csapatversenyben aranynak örülhetett, és magyar válogatott tagjaként is a legfényesebb medált vehette át.

az eredeti hír itt elérhető