Nem látták szívesen Vona Gábort a magyarok

2018.03.05

A Jobbik néppártosodását, az iszlám éltetésével kapcsolatos kijelentéseit, valamint a migráns-barát politikát kérték számon a kampánykörúton járó Vona Gábortól az összegyűltek. Kampánybeszéd helyett így a pártelnök csak magyarázkodni tudott.

„A disznóólamat sem bíznám rád”– ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel fogadták Vona Gábort a határon túli magyarok, amikor megjelent azért, hogy tájékoztatást adjon a kampányáról. A Jobbik elnöke magyarázkodni kényszerült amiatt a korábban már a Facebookra is felkerült kijelentése miatt, miszerint az iszlámot tartja az emberiség utolsó reményének. Ezt a véleményét és Allah dicsőítését – ahogy a csatolt videón is látszik – nem fogadta osztatlan siker. Az őt körülvevők nem voltak kíváncsiak a magyarázkodására, inkább felszólították arra, hogy menjen haza.

Többször elhangzik mennyire hiteltelen politikusnak tartják Vona Gábort, ami nem csoda: sokaknak csalódást okozott azzal is, amikor körvonalazódott: a hatalom megszerzése érdekében még a Demokratikus Koalíció vezetőjével, a szintén migráns befogadás párti Gyurcsány Ferenccel is összefogna. Ezzel kapcsolatos véleményüket a jelenlévők elég egyértelműen megfogalmazták: „Olyan vagy a mint a teknőben a víz, ide loccsan, oda loccsan.” A felbőszült emberek közül volt olyan, aki azt kérte számon a Jobbik elnökétől, hogy száznyolcvan fokos fordulatot téve a néppártosodás irányába mozdította a pártot a szavazatszerzés reményében.

Nézzétek meg a csatolt videót, érdemes!

az eredeti hír itt elérhető