A balesetek számát csökkentenék az új buszplakátokkal

2018.03.07

Ittas vezetés, gyorshajtás, a biztonsági öv mellőzése – ez a három leggyakoribb halálok az utakon. Az Európai Unióban a három gyilkosnak nevezik ezeket. Egerben most kampány indult a személyi sérüléssel járó balesetek megelőzése érdekében.

Mindenkinek, mindenhol kötelező a biztonsági öv!

Három egri helyi járatú autóbusz hátsó szélvédőjén helyeztek el figyelemfelhívó plakátokat a megelőzés érdekében. A rendőrök célja a személyi sérüléssel járó balesetek számának csökkentése. A hatóság folyamatosan keresi a megelőzés újabb módjait, ebbe a sorba illeszkedik a mostani akció is – mondta el a plakátok bemutatásakor Erdélyi Róbert, a Heves Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára. Kifejtette azt is, szeretnék elérni, hogy az autóba ülők legalább 90 százaléka használja a biztonsági övet. Felhívta a figyelmet arra, hogy a hátul ülőknek is kötelező becsatolni magukat, már lakott területen belül is!

A volántársaság szívesen segített

A közlekedési vállalat, a KMKK Zrt. is tagja a Heves Megyei Balesetmegelőzési Bizottságnak, nem véletlen, hogy kedvezményesen adtak lehetőséget a rendőrség kampányához – fejtette ki a cég telephelyén Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Nagyon kedvezményes áron háromszor három hónapig lehet majd ezeket a buszplakátokat az egri menetrend szerinti közlekedési járatokon látni – tette hozzá.

Íme a helyi járatok hátsó szélvédőjén látható plakátok:

az eredeti hír itt elérhető